Yandex Metrica

Giza Piramitleri'nin içinde keşfedildi! Firavun'un mezarında bulunan 3 gizemli nesnenin sırrı çözülemedi!

Giza Piramitleri'nin içinde keşfedildi! Firavun'un mezarında bulunan 3 gizemli nesnenin sırrı çözülemedi!

1872 yılında Giza Piramitleri'min içerisinde yer alan Firavun Khufu'nun mezarının içerisinde bir taş top, kanca şeklinde bakır nesne ve bir ahşap çubuk bulundu. Gizemini koruyan nesnelerin mezarın içerisine neden yerleştirildiği ise arkeologlar tarafından henüz bulunamadı.   

Dünya

12.07.2024, 17:52

Mısır'da Dünyanın 7 Harikası arasında yerini alan Dixon Kalıntıları adı verilen ve arkeologlar atarfından 1872 yılında Firavun Keops Kufu'ya ait mezarda 3 gizemli nesne keşfedildi.  Nesnelerin bir taş top, kanca ve bir ahşap çubuktan oluştuğu öğrenildi.

İsrailli faşist bakan yine sınırları zorladı: Mescid-i Aksa'da sinagog inşa edeceğiz! İsrailli faşist bakan yine sınırları zorladı: Mescid-i Aksa'da sinagog inşa... Haberi Görüntüle

GİZEMLİ NESNELERİN SIRRI ÇÖZÜLEMEDİ

Arkeolog Waynman tarafından ilk inşa edilen piramitlerin içerisinde yer alan piramitlerin içerisinde bulunan nesneler gizemini koruyor. 

Keşfedilen Dixon Kalıntıları'nın Kraliçe Odası'nda keşfedilmesinin ardından nesneler İngiltere'ye getirildi. 

İstanbul sular altında kalabilir! Kıyamet Buzulu çökmeye hazırlanıyor: Tüm dünya teyakkuzda İstanbul sular altında kalabilir! Kıyamet Buzulu çökmeye hazırlanıyor: Tüm dünya... Haberi Görüntüle

BRİTİSH MÜZESİ'NDE SERGİLENİYOR

British Müzesi'nde sergilenen nesnelerin gizemi 70 yıldır çözülemedi. Dixon'un keşfettiği nesnelere ilişkin Grapich gazetesi, nesnelerin "piramitleri inşa eden işçilerin kullandığı ağırlıklar ve ölçü birimleri" olabileceğini vurguladı. 

2019 yılında yazılan rapora göre, "Bırakıldığı konum, iş devam ederken ve inşaatın erken bir döneminde orada bırakılmış olduklarını gösteriyor." ifadeleri yer aldı. 

Çin'den Siyonistlere uyarı: Batı Şeria'da gerilimi düşürün! Çin'den Siyonistlere uyarı: Batı Şeria'da gerilimi düşürün! Haberi Görüntüle

FİRAVUN KEOPS (KHUFU)'NUN MEZARINDA KEŞFEDİLDİ

İngiliz Müzesi sitesinde, Firavun (Keopas) Khufu dönemine ait olan yapılara ilişkin, "Khufu dönemine ait sunular olduğu düşünülen bu nesneler ya gerçek aletler ya da alet modelleriydi, ölen kralın sihirli bir şekilde geçitten geçerek cennete gimesini sağlamak için yerleştirilmiş olabilirler." açıklaması yer aldı. 

Mezarda keşfedilen ahşabın ise, Eladany'nin 'kayıp sediri'nin parçaları olabileceği vurgulandı. Ahşabın M.Ö 3341-3094 yılları arasındaki döneme ait olduğu belirlendi. 

Dixon Kalıntılarının piramidin inşaası sırasında bırakıldığını belirten araştırmacı Curtis, "Şimdi bu nesnelerin kullanımı konusunda bilim insanlarının tartışması gerekecek. Bu keşif, Dixon Kalıntıları'na olan ilgiyi kesinlikle yeniden canlandıracak ve Büyük Piramit hakkında daha fazla bilgi edinmemizi sağlayacak" dedi. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading