Yandex Metrica

Sitede Ara

Gizemli evde akılalmaz keşif! Altın paraların üzerindeki yazı görenleri şoke etti

Gizemli evde akılalmaz keşif! Altın paraların üzerindeki yazı görenleri şoke etti

Arkeologları hayrete düşüren gizemli evin adresi Bulgaristan'daki Debnevo köyü olarak kayıtlara geçti. Gizemli evde Bizans İmparatoru Büyük Justinianus dönemine ait olduğu belirlenen sikkeler bulundu. Yaklaşık 5 yıldır kazıların devam ettiği yerde değil de 10. yüzyıldan kalma bir evin kalıntıları arasından çıkan sikkeler olayı daha gizemli hale getirdi. 

Dünya

11.09.2024, 00:10

Son beş yıldır Bulgaristan'ın kuzeyinde bulunan Debnevo köyündeki 5. yüzyıldan kalma bir kalenin yakınında kazı çalışmaları yapan arkeolglar, geçtiğimiz günlerde hiç tahmin edilmeyen bir bölgede tarihi bir keşif gerçekleştirdi. 

Yapılan çalışmalar sonucu 10. yüzyıldan kaldığı tahmin edilen bir evin kalıntıları arasından Büyük Justinianus dönemine ait beş Bizans sikkesi çıktı.

Yunanistan sınırında hareketli anlar! Türk polisinin üzerine bıçakla yürüdü, ayağından vuruldu! Yunanistan sınırında hareketli anlar! Türk polisinin üzerine bıçakla yürüdü, ayağından... Haberi Görüntüle

GİZEMLİ EVDE ALTIN SİKKE

527-565 yılları arasında Bizans İmparatorluğu'nu yöneten Justinianus dönemine ait para birimi yapının oluşmasından 400 yıldan fazla bir süre öncesine dayanıyordu.

Bölgede inceleme yapan bilim insanları sikkelerin bulunduğu evin 10. yüzyılın sonlarına doğru yanmış, kısa bir süre sonra da terk edildiğini öne sürüyor. Gizemli evde bulunan sikkelerden 3'ünün formu gayet iyi durumda iken diğer ikisi muhtemelen yangında eridiği için birbirine yapışmış durumdaydı. 

ABD-Rusya atışması devam ediyor: Beyaz Saray'dan Putin'e uyarı geldi ABD-Rusya atışması devam ediyor: Beyaz Saray'dan Putin'e uyarı geldi Haberi Görüntüle

ÜZERİNDEKİ YAZILAR DİKKAT ÇEKTİ

Gizemli evde bulunan sikkelerin üzerinde ise Justinianus'un yüzü ve "Efendimiz Justinianus Ebedi Augustus" yazısı yer alıyor. Eserlerin arka yüzünde “Augustusların Zaferi” ifadesi göze çarpıyor. 

Öte yandan bilim insanları sikkelerin yanı sıra gizemli evde bronz yüzükler, baltalar, oraklar ve seramik kaplar da buldu. Fakat kazının en çok merak uyandıran keşfi sikkelerdi.

Habere Tepki Ver

2

1

1

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading