Yandex Metrica

Sitede Ara

Gizli belge ifşa oldu: Biden'dan orduya nükleer çatışmaya hazırlanma talimatı

Gizli belge ifşa oldu: Biden'dan orduya nükleer çatışmaya hazırlanma talimatı

New York Times gazetesi, ABD Başkanı Joe Biden'ın Mart ayında Rusya ve Çin'den gelebilecek koordineli nükleer tehditlere karşı yeni bir strateji planı oluşturulmasını emrettiğini yazdı. Beyaz Saray, yeni nükleer strateji ile ilgili kamuoyuna hiçbir zaman açıklamada bulunmadı ve gizli tutuldu. Nükleer strateji planı, Rusya ve Çin'in nükleer silah cephaneliği ile rekabet edilmesini amaçlıyor.

Dünya

21.08.2024, 11:19

İsrail, Gazze'de dünyanın gözü önü eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atarken New York Times gazetesi, çarpıcı bir habere imza attı.

New York Times gazetesi, ABD Başkanı Joe Biden'ın Amerikan ordusuna Rusya, Çin ve Kuzey Kore ile olası koordineli nükleer çatışmalara hazırlanma talimatı verdiğini yazdı.

Gazete, mart ayında onaylanan gizli bir belgenin içeriğinde Biden'ın "Çin tehdidine yeniden odaklanan gizli nükleer stratejiyi" onayladığını iddia etti.

Soykırımcı İsrail kana doymuyor! Yeni bir kara saldırısı için düğmeye basıldı Soykırımcı İsrail kana doymuyor! Yeni bir kara saldırısı için düğmeye... Haberi Görüntüle

NÜKLEER ÇATIŞMAYA HAZIRLANIN TALİMATI

Söz konusu haberde ABD Başkanı Biden'ın mart ayında ABD'nin caydırıcı stratejisini ilk kez özellikle Çin'in nükleer teknolojileri ve silahlarının hızla genişletmesine odaklanacak şekilde yeniden düzenlediği belirtildi. Haberde, Biden'ın Amerikan ordusuna Rusya, Çin ve Kuzey Kore ile olası koordineli nükleer çatışmalara hazırlanma talimatı verdiği iddia edildi.

New York Times gazetesinin haberinde, Beyaz Saray'ın Joe Biden'ın bu kararını açıklamadığına dikkat çekildi. Haberin devamında "Nükleer Görevlendirme Kılavuzu" adlı stratejide Rusya, Çin ve Kuzey Kore ile olası koordineli nükleer çatışmalara karşı hazırlanma planları bulunduğu ileri sürüldü.

Sınır ötesi harekât kaçınılmaz oldu: PKK/YPG her kantonda ayrı 'seçim' yapacak Sınır ötesi harekât kaçınılmaz oldu: PKK/YPG her kantonda ayrı 'seçim'... Haberi Görüntüle

4 YILDA BİR GÜNCELLENİYOR

Habere göre; söz konusu belge 4 yılda bir güncelleniyor. Çünkü belge çok gizli olduğu için elektronik kopyası bulunmuyor. Belgenin basılmış kopyalarının sadece birkaç ulusal güvenlik yetkilisine ve Pentagon'daki üst düzey komutanlara verildiği aktarıldı.

Haberde, ABD Güvenlik Konseyi'nin silah kontrolü ve kitle imha silahlarının yayılmasının önlenmesinden sorumlu kıdemli direktörü Pranay Vaddi'nin haziranda bu belgeye atıfta bulunduğu hatırlatıldı.

Boeing'in sorunlu uzay aracı Dünya'ya astronotsuz indi: Starliner dramı Boeing'in sorunlu uzay aracı Dünya'ya astronotsuz indi: Starliner dramı Haberi Görüntüle

ÇİN'DEN ABD'YE CEVAP

Joe Biden'ın ABD ordusuna verdiği nükleer talimat sonrası Çin Dışişleri Bakanlığı'dan açıklama geldi. Yapılan açıklmada ''ABD nükleer cephaneliğini genişletmek için bahaneler üretmek amacıyla "Çin'in nükleer tehdidi" teorisini ortaya atıyor. ABD, dünyadaki stratejik nükleer risklerin en büyük nedenidir.'' ifadelerine yer verildi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading