Yandex Metrica

Gizli yürütülen hayalet İHA deşifre oldu: Çok verimli, çok sessiz!

Gizli yürütülen hayalet İHA deşifre oldu: Çok verimli, çok sessiz!

ABD Savunma Bakanlığı'na bağlı Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) ve ABD'li havacılık ve savunma şirketi Northrop Grumman yeni bir İHA geliştirdi. Son derece gizli yürütülen XRQ-73'ün fotoğrafları sızdırıldı.

Dünya

12.07.2024, 10:59

Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı için geliştirilen bu drona ilişkin görüntüleri ABD'li havacılık ve savunma şirketi Northrop Grumman paylaştı. 

Fotoğrafları sızdırılan XRQ-73 modeli için detaylı analiz yapıldı. Daha önce konsept tasarımı gösterilen İHA, paylaştığı gerçek fotoğrafıyla takdir toplamayı başardı. DARPA’nın X-Prime programı kapsamında geliştirilen bu prototip model, Notrhrop’un yanı sıra başka bir savunma şirketi olan Scaled Composites’in de katkılarıyla üretildi.

Biden'dan Gazze'de ateşkes açıklaması: 'Netanyahu çaba göstermiyor' Biden'dan Gazze'de ateşkes açıklaması: 'Netanyahu çaba göstermiyor' Haberi Görüntüle

DAHA VERİMLİ DAHA SESSİZ

İlk gelen bilgilere göre model, son derece verimli ve inanılmaz derecede sessiz bir hibrit elektriktahrik sistemine sahip. Çok daha büyük ve seessiz olduğu aktarılan İHA'nın 9 metrenin üzerinde kanat açıklığı ve 567 kilogram ağırlığı bulunuyor.

XRQ-73'ün uzun uçuş sürelerine dayanıklı, ultra sessiz ve özel görevlerde kullanılacak bir keşif aracı olması planlanıyor.

Zaman yolculuğu sadece bir kulaç mesafede! İki komşu ada arasındaki saat farkı şoke etti: Biri dünü öbürü yarını yaşıyor Zaman yolculuğu sadece bir kulaç mesafede! İki komşu ada arasındaki... Haberi Görüntüle

İLK UÇUŞ YIL SONU

63 km/sa hıza ulaşabilen İHA, ayrıca 5 bin 500 kilometre yüksekliğe çıkabiliyor. Aynı zamanda 180 kilograma kadar yük taşıyabildiği de belirtiliyor. Aracın ilk uçuşunu ise bu yıl sonu gerçekleştirmesi bekleniyor.

Habere Tepki Ver

1

1

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading