Yandex Metrica

GKRY'de neler oluyor? İngiltere ve ABD'den Kıbrıs'a yığınak! 1000’den fazla komando Ağrotur'a iniş yaptı

GKRY'de neler oluyor? İngiltere ve ABD'den Kıbrıs'a yığınak! 1000’den fazla komando Ağrotur'a iniş yaptı

Ortadoğu'da gerilim yükselmeye devam ederken İngiliz Kraliyet Donanması'na bağlı amfibi hücum gemilerinin Güney Kıbrıs açıklarına yanaştığı ve İngiltere'ye ait egemen üs olan Ağrotur'da 1000'den fazla komandonun hazır bekletildiği ileri sürüldü.

Dünya

13.08.2024, 02:14

Yaşanan gelişmeleri toparlayan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) yayın yapan Havargi gazetesi, İngiliz Kraliyet Donanması'na ait amfibi operasyon gemileri Güney Kıbrıs açıklarına yanaştığını duyurdu. Aynı haberde, Güney Kıbrıs'ta egemen üs statüsünde bulunan İngiltere'ye ait Akrotiri'deki havaalanında 1000'den fazla komandonun hazır bekletildiği iddia edildi.

Çin ve Rusya'dan savaş ilanı gibi açıklama! 'ABD'nin füze tehdidine ortak yanıt vereceğiz' Çin ve Rusya'dan savaş ilanı gibi açıklama! 'ABD'nin füze tehdidine... Haberi Görüntüle

GKRY'DE NELER OLUYOR?

"Kıbrıs'ta yabancı askeri güçlerin yoğunluğu artıyor" başlıklı haberde Havargi gazetesi, Güney Kıbrıs açıklarına ulaşan İngiliz amfibi hücum gemileri için çoğul ifade kullanılırken sayıları hakkında bilgi vermedi.

Öte yandan GKRY'de yayın yapan bazı internet siteleri de söz konusu haberi askeri kaynaklardan doğrulattıklarını belirtti.

Cuma günü ABD donanmasına ait amfibi hücum gemisi USS Wasp GKRY'nin Limasol Limanı'na demirlemişti. "Liman ziyaretleri" kapsamında Limasol'a gelen ABD savaş gemisi muhalif partililer ve bazı aktivistler tarafından protesto edilirken, GKRY Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis, ülkesinde son dönemde yaşanan gemi ve uçak hareketlerinin, bölgedeki gelişmeler ışığında Ada'nın insani rolünün bir parçası olduğunu ileri sürdü.

Yahudi yönetmenden Venedik’te alkış toplayan hareket: Friedland ödülünü Filistinlilere adadı Yahudi yönetmenden Venedik’te alkış toplayan hareket: Friedland ödülünü Filistinlilere adadı Haberi Görüntüle

KANO TURUNDA DENİZALTI GÖRÜLDÜ

KKTC basınında yer alan bir haber ise, Limasol kenti açıklarında denizde kano ile gezintiye çıkan bir kişi tarafından hangi ülkeye ait olduğu belirlenemeyen denizaltı görüntülendi.

Öte yandan İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar ve İsrail'in hem İran hem de Lübnan ile yaşadığı gerginliklerin ardından, ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin GKRY'ye yaptığı askeri yığınak, başta Rum Kesimi'nde ana muhaleger olan AKEL olmak üzere basın tarafın eleştiriliyor.

Habere Tepki Ver

0

2

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading