Göklerin Titanik'i! Yolcu uçağı efsanevi gemiyle aynı sonu yaşamıştı: İşte kara kutuya yansıyan son konuşmalar

Göklerin Titanik'i! Yolcu uçağı efsanevi gemiyle aynı sonu yaşamıştı: İşte kara kutuya yansıyan son konuşmalar

Air France Flight'ın yolcu uçağı, 1912 yılında okyanusa açılan ve "Asla batmaz" denilen RMS Titanic ile aynı kaderi paylaşmıştı. O gün 228 yolcusu ile Atlantik Okyasu'na düşen Airbus A330 uçağının kara kutusu bulunudu. Pilotun son sözleri kamuoyu ile paylaşıldı.

Dünya

08.10.2024, 18:44

Brezilya'nın başkenti Rio de Janeiro'dan Fransa'nın başkenti Paris'e uçması planlaran Air France Flight 444 sefer sayılı yolcu uçağı 2009 yılında Atlantik Okyasu'na düşmüştü. Söz konusu kazada 216 yolcu ve 12 mürettebat hayatını kaybetmişti. 

Son teknoloji ürünü Airbus A330, uçuşu sırasında Atlantik Okyanusu'nun üzerinde şiddetli bir fırtınaya kapıldı. O esnada tam 35.000 feet yükseklike olan Airbus A330 şiddetli bir şekilde yere çakılmaya başladı. 

228 kişinin ölümü ile sonuçlanan kazanın sadece fırtına kaynaklı olmadığı, teknik arızalar ve insan hatasının da rol oynadığı ortaya çıktıktan sonra bu kazaya ilişkin gizem daha da arttı. 

Komşu Yunanistan’da muhalif sesler yükseldi! Ülkeyi savaşa çekiyorsunuz Komşu Yunanistan’da muhalif sesler yükseldi! Ülkeyi savaşa çekiyorsunuz Haberi Görüntüle

SUÇLU KİM?

Fransa'nın Sivil Havacılık Güvenliği Araştırma ve Analiz Ofisi (BEA), daha sonra uçağın hava hızını ölçen pitot tüplerinin buzla tıkandığını ve bunun kokpite yanlış hava hızı okumaları göndermesine neden olduğunu keşfetti.

Otopilot devre dışı kaldıktan sonra pilotlar manuel olarak uçmaya bırakıldı.

Pilotlara yanlış verilerin verilmesi nedeniyle bir takım yanlış değerlendirmelerin yapıldığı da iddialardan sadece bir tanesi. 

Pilot, uçağı dengelemek yerine burnunu yukarı çekerek uçağın aerodinamik bir stola girmesine neden oldu, bu da kanatların kaldırma kuvvetini kaybetmesi ve uçağın düşmeye başlaması anlamına geliyordu. 

İki yıl sonra, 2011 yılında, uçak nihayet arama ekipleri tarafından okyanus tabanından çıkarıldı.

Ortadoğu'da yeni bir göç dalgası! Siyonist vurdu, Lübnan'dan kaçışlar başladı: İşte sadece 48 saat içinde yerini terk ednlerin sayısı... Ortadoğu'da yeni bir göç dalgası! Siyonist vurdu, Lübnan'dan kaçışlar başladı:... Haberi Görüntüle

İŞTE PİLOTUN SON KONUŞMASI

58 yaşındaki Kaptan Marc Dubois ile iki yardımcı pilotu David Robert (37) ve Pierre-Cédric Bonin (32)'nin tüyler ürpertici ses görüntüleri daha sonra kamuoyuna açıklandı.

Kayıtta bir pilot şöyle başladı: "Uçak hızımızı kaybettik!"

Başka bir endişeli ses, "Neler olduğunu bilmiyorum" dedi.

Daha sonra Bonin'in "Hadi gidelim! Yukarı çekin, yukarı çekin, yukarı çekin!"

"Kahretsin, kaza yapacağız! Bu doğru değil! Ama neler oluyor?" Robert çığlık attı.

Daha sonra kimin konuştuğu belli değil, ancak birinin söylediği gibi kaderlerini biliyor gibiydiler: "Kahretsin, öldük."

Olay, RMS Titanic'in 15 Nisan 1912'de Southampton'dan New York'a ilk yolculuğunda Kuzey Atlantik Okyanusu'nda batmasıyla benzerlikler taşıdığı için 'Göklerin Titaniği' olarak adlandırıldı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading