Yandex Metrica

Gömülmüş Cumhuriyet! Dış basın Fransa seçimini yorumladı: Macron döneminin sonu

Gömülmüş Cumhuriyet! Dış basın Fransa seçimini yorumladı: Macron döneminin sonu

Aşırı sağı iktidarın kapısına yerleştiren Fransız parlamento seçimlerinin ilk tur sonuçlarından endişe duyduklarını belirten dış basın, "Macron döneminin sona erdiğini" duyurdu.

Dünya

01.07.2024, 16:53

Yabancı basın, aşırı sağın iktidar kapısına dayandığı Fransız parlamento seçimlerinin ilk tur sonuçlarına kaygıyla tepki gösterdi. İsviçre gazetesi Le Temps ön sayfadaki başyazısında, "Fransız demokrasisi konuşuyor ve korkutuyor " diye yazıyor ve aşırı sağ partinin atılımıyla Fransa'nın cumhuriyetçi ilkelerden uzaklaştığını belirtiyor. Bu gazete için Ulusal Mitingin zaferi, “bazı demokratların en çok korktuğu şeye yol açan demokrasinin baş dönmesidir”. İsviçre'nin Almanca yayınlanan günlük gazetesi Blick'e göre, "Fransa, toparlanmasına olanak sağlamayan bir türbülans ve belirsizlik döneminde kendisini demokratik ama sürdürülebilir bir şekilde kurdu" 

Su-34'ü samanlığa sakladılar! Savaş uçaklarına lastikli koruma: Kayıplar cephede panik yarattı Su-34'ü samanlığa sakladılar! Savaş uçaklarına lastikli koruma: Kayıplar cephede panik... Haberi Görüntüle

DIŞ BASIN ENDİŞELİ

Belçika merkezli Le Soir gazetesi, "bazuka oylamasına" işaret ederek," Değerlerin ve ideallerin tamamen tersine çevrilmesiyle, gençler, işçiler, diplomalar, kadınlar ve erkekler, bugün Fransa'da umudun somutlaştığına karar verdiler. ırkçı parti. (…) Bu itibarsızlaştırma, ülkesini aşırı sağa karşı tamamen korumaktan uzak, sandıkları ona bırakarak meşrulaştıran bir başkan olan Emmanuel Macron'un yüzünü taşıyor. La Libre Belgique'in "bilinmeyene baş döndürücü bir düşüş başlığını taşıyan ve "bir başlangıç ​​hayali kuran ve aşırı sağın sıçrama tahtasına dönüşen" devlet başkanının sorumluluğuna işaret eden köşe yazılarında da aynı teşhis var." ifadelerini kullandı.

Selanik'te çıplak bisiklet yarışı: Tuhaf eylemin 17.si de olaysız tamamlandı Selanik'te çıplak bisiklet yarışı: Tuhaf eylemin 17.si de olaysız tamamlandı Haberi Görüntüle

"GÖMÜLMÜŞ CUMHURİYET"

İngiliz basınındaki manşetler ön sayfaları Jude Bellingham'ın milli takımı Avrupa futbol turnuvasında elenmekten kurtaran Slovakya'ya akrobatik dönüşü ile RN'nin zaferi arasında bölüyor. Merkez sağ gazete Times'a göre "Fransız sağı Macron'u küçük düşürdü". Daha radikal olan Daily Telegraph, “Macron'u ortadan kaldırdığını” iddia eden Marine Le Pen'den alıntı yapıyor . Bu olay nedeniyle stüdyolarını Paris'teki bir kafeye taşıyan BBC, "deprem"den söz ediyor.

Almanya'da gazeteler Spiegel'in  deyimiyle "Macron döneminin sonu"nu işaret ederken , Jordan Bardella'nın Matignon'a olası gelişinin Fransa ile ilişkilere yansımasından kaygılı. Die Zeit'a göre Fransa parlamento seçimlerinin ilk turu "bizi bekleyen karanlık geleceğe bir bakış" teşkil ediyor. “Merkezin yakın gelecekte çökeceğini, üstelik sadece Fransa'da da olmayacağını, özellikle aşırı sağcıların bundan faydalanacağını göz ardı edemeyiz. Bu, belki de bu seçim akşamındaki en acı gözlemdir” 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading