Gözler Amerika'nın üzerinde! Donald Trump suikastı dünyada nasıl yankılandı?

Gözler Amerika'nın üzerinde! Donald Trump suikastı dünyada nasıl yankılandı?

Amerika'nın Cumhuriyetçi Parti Lideri ve Eski ABD Başkanı Donald Trump'a Pensilvanya'da düzenlenen suikast girişimi tüm dünyada geniş yankı buldu. Manşetler ilk sayfasınıda Trumo saldırısını ele alırken, liderlerde tek tek olaya ilişkin mesaj yayınladı. 

Dünya

14.07.2024, 13:12

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyeti Parti Lideri Donald Trump'ın Başkanlık seçimi öncesi Pensilvanya'da düzenlediği mitingte 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks'un çatıya konuşlanmasıyla saldırı gerçekleşti.

Saldırıda Turmp kulağından yaralansa da sağlık durumunun iyi olduğu Gizli Servis ve FBI'nın olaya el attığı öğrenildi. Trump'a saldırı anı anbean kayıt altına alınmış başkan Trump ise son anda kafasını hareket ettirerek hayatta kaldığı görüntüler ortay çıktı.

Olayla ilgili görgü tanıkları suikatçinin çatıya çıktığı gördüklerini ve polise bildirdiklerini ancak herhangi bir önleyici girişimde bulunmadıkları iddia edildi. 

NATO için tarihe geçecek adım! Bir ilk olacak NATO için tarihe geçecek adım! Bir ilk olacak Haberi Görüntüle

GAZETELER 'TRUMP VURULDU' BAŞLIĞIYLA DUYURDU

Yaşanan saldırı tüm dünyada büyük yankı uyandırırken İngiliz Telegraph gazetei ise olayı ilk duyuran gazetelerden birisi oldu. Gazete manşetlerini 'Trump vuruldu' diyerek attı. Trump'ın şans eseri hayatta kadlığı ifadelerine yer veren gazete,  "Donald Trump'a yönelik suikast girişimi on yıllardır yaşanan en önemli anlardan biri ve bu bize Trump'ın Beyaz Saray'a geri döneceğini gösteriyor." dedi. 

Harris mi Trump mı önde! ABD'de dikkat çeken anket Harris mi Trump mı önde! ABD'de dikkat çeken anket Haberi Görüntüle

'KİMSEYİ DİNLEMEDİ'

Dünya'nın en çok okunan gazetelerinden olan New York Times ise Trump saldırısını 'Kimseyi dinlemedi' başlığıyla verdi. Trump'ın destekçilerine iyi olduğunu gösterdiğini ve sahneyi terk etmek istemdiğini yazan gazete Trump'ın tek elini havaya kaldırarak iyi olduğunu göstermesine yer verdi. 

Terör devleti BMGK gözlem kulesini hedef aldı: BM, İsrail'i kınadı Terör devleti BMGK gözlem kulesini hedef aldı: BM, İsrail'i kınadı Haberi Görüntüle

'YENİ BİR SEMBOL'

Washington Post gazetesi ise olayı 'Yeni bir sembol' olarak duyurdu. Gazete Trump'ın kanalr içindeki yüzünün 2024 seçimlerinde sembol haline geldiğinin altını çizerek saldırının seçime yeni bir yön vereceğini belirtti. 

Rice Üniversitesi'nden Profesor Douglas Brinkley gazeteye, ''Amerikan ruhunda baskı altında metanet ve cesaret görmeyi seven bir şey var ve Trump'ın havadaki yumruğu yeni bir sembol olacak." açıklamaları yaptı.

CNN İnternational suikast girişimini ABD'nin lanetli tarihi analiziyle verdi. "Modern tarihin en gergin dönemlerinden birinde gerçekleştirilen saldırı ülkeyi sarstı" diyerek manşetlere taşıdı. 

Dünya'nın en çok izlenen kanallarından olan Mısır merkezli All Jazeera ise Rusya'dan elen açıklamayı vererek Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zakharova'nın ABD halkının nefret kışkırtmasının sonucu olduğuna yer verdi. Ayrıca Trump'a düzenlenen saldırının Ukrayna için ayrılan paralarla gerçekleştirildiği öne sürüldü.

Rus medyası Trump suikastini Kommerstant gazetesiyle duydu. Trump'ın "Yanlış bir şeyler olduğunu biliyordum" açıklamasını yayınladı. 

NATO'da devir teslim! İtalya görevi Türkiye'den devraldı NATO'da devir teslim! İtalya görevi Türkiye'den devraldı Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MESAJ

Konuyla ilgili devlet başkanları da tek tek açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'ABD'nin 45’inci Başkanı ve Başkan Adayı Sayın Donald Trump’a yönelik gerçekleştirilen suikast girişimini şiddetle kınıyorum. Sayın Trump’a, ailesine ve sevenlerine en içten geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. ABD seçimlerine ve küresel istikrara gölge düşmemesi için saldırıyla ilgili tahkikatın en etkili biçimde yapılacağına, faillerin ve azmettiricilerinin en kısa sürede adaletin huzuruna çıkarılacağına inanıyorum. Türkiye olarak dost ve müttefik ABD halkının yanında olacağız." dedi. 

Milyarderlerin tarım arazisi satın alma ilgisi artıyor: Arkasında yatan sebepler neler! İşte dünyanın en zengin insanların kaç dönüm arazisi var? Milyarderlerin tarım arazisi satın alma ilgisi artıyor: Arkasında yatan sebepler... Haberi Görüntüle

JOE BİDEN'DEN KINAMA MESAJI

Trump'a düzenlenen saldırı sonrasında ABD Başkanı Joe Biden ise, "Güvende ve iyi olduğu için müteşekkirim. Ona, ailesine ve mitingdeki herkese dua ediyorum. Jill ve ben Trump'ı güvende kıldıkları için Gizli Servis'e müteşekkiriz. Bu tür şiddetin Amerika'da yeri yok. Ulusça birleşip, olanları kınamalıyız" dedi. 

Al birini vur ötekine! Biden ve Harris, 7 Ekim mesajında katledilen Filistinlileri görmedi Al birini vur ötekine! Biden ve Harris, 7 Ekim mesajında... Haberi Görüntüle

MUSK TRUMP'A DESTEK VERDİ

Elon Musk'ta sosyal medya hesabından Trump'ın yanında olduğunu belirterek  "Trump'ı tamamen destekliyorum" açıklamasında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading