Yandex Metrica

Sitede Ara

Güney Çin Denizi'nde son sözü ASELSAN söyleyecek: MUHAFIZ ve GÖKDENİZ göreve hazır!

Güney Çin Denizi'nde son sözü ASELSAN söyleyecek: MUHAFIZ ve GÖKDENİZ göreve hazır!

Türk savunma sanayisinin gücü, Güney Çin Denizi'ne kadar ulaştı. ASELSAN üretimi Muhafız ve Gökdeniz, Filipin donanmasına teslim edilecek BRP Miguel Malvar adı verilen korvete entegre edilerek Filipin ordusunun gücüne güç katmaya hazırlanıyor.

Dünya

20.06.2024, 11:50

Dün Güney Koreli Hyundai Heavy Industries şirketi tarafından Filipin Donanması için Malvar sınıfı korvetlerin ilki denize indirildi. BRP Miguel Malvar adı verilen korvet, ASELSAN üretimi  35 mm çift namlulu yakın silah sistemi GÖKDENİZ ile donatıldı.

Korvet 3.200 ton deplasmanlı, 118,4 metre uzunluğunda ve Hyundai Heavy Industries'in HDC-3100 tasarımına sahip. Silahları arasında 76 mm'lik bir ana top, dikey fırlatma hücrelerinde 16 MICA uçaksavar füzesi, Güney Kore LIG Nex1'den 8 SSM-700K C-Star gemisavar füzesi (ses altı, 200 km menzilli), Gökdeniz (ikiz 35 mm top) ve Güney Kore tasarımı Blue Shark hafif torpidoları için 2 adet üçlü torpido kovanı bulunuyor.

İlginç bir detay ise, gemideki ana radar İsrail ELTA EL/M 2258 iken, elektronik sistemler Alman ve Fransız sistemlerini içermektedir.

Filipin Donanması için inşa edilen BRP Miguel Malvar gemisinde ASELSAN üretimi GÖKDENİZ yakın hava savunma sistemi görüldü.

Mason locasının içine girdiler: Yeni Ahit'li 'büyük üstad' kılıç ve tek göz ile tehdit ediyor Mason locasının içine girdiler: Yeni Ahit'li 'büyük üstad' kılıç ve... Haberi Görüntüle

TÜRK UÇAKSAVARLARIN KULLANILMASI ŞAŞIRTICI OLMAMALI

ASELSAN üretimi uçaksavarların, Filipinler'e ait korvette kullanılması ise şaşırtıcı olmamalı. Filipinler ile Türkiye arasında, başta Türk Savunma Sanayii T129ATAK taarruz helikopterlerinin satın alınması olmak üzere, çok sayıda işbirliği bulunuyor.

Filipin donanmasına ait korvetlere Aselsan üretimi Türk yapımı bir uzaktan kumandalı silah istasyonu olan MUHAFIZ ve yine Hyundai Heavy Industries tarafından inşa edilen (Jose Rigal sınıfı olarak bilinen) Filipin Donanması'nın diğer iki modern korvetine entegre edildi.

Filipin yönetimi, ordu envanterine ASELSAN üretimi MUHAFIZ'ı entegre ederek altı büyük açık deniz devriye botu daha eklemeyi düşünüyor.

İsrail'den ateşkes açıklaması: Hamas teklife yanıtını verdi İsrail'den ateşkes açıklaması: Hamas teklife yanıtını verdi Haberi Görüntüle

DEĞERİ TAM 300 MİLYON DOLAR

Suya yeni indirilen BRP Miguel Malvar korvetinin deniz testleri devam ediyor. Testlerin ardından 2025 yılında Filipinlere korvetin teslim edilmesi planlandı. Bu korvetler temel silah yüküyle birlikte yaklaşık 300 milyon dolara mal olacak.

Habere Tepki Ver

18

0

2

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading