Yandex Metrica

Sitede Ara

Güya en anlayışlı onlardı! Batı'nın iki yüzlülüğü: Meloni'nin boyunu eleştiren gazeteci 5 bin euro cezaya çarptırıldı!

Güya en anlayışlı onlardı! Batı'nın iki yüzlülüğü: Meloni'nin boyunu eleştiren gazeteci 5 bin euro cezaya çarptırıldı!

Sözde batı ülkeleri özgürlükçü ve anlayışlı! İtalyan mahkemesi, sosyal medyada İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'yle dalga geçen gazeteciye 5 bin euro tazminat ödeme cezası verdi.

Dünya

18.07.2024, 18:16

İtalya basınında çıkan haberlere göre, Milano'da bulunan bir mahkeme bir gazetecinin sosyal medya paylaşımında kendisiyle dalga geçtiği gerekçesiyle İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'ye 5 bin euro tazminat ödemesine karar verdi.

2021 Ekim tarihinde ise Giulia Cortese isimli başka bir gazeteciye daha Twitter'da Meloni'nin boyu hakkında yaptığı ve “bedensel taciz” olarak tanımlanan şaka nedeniyle bin 200 euroluk ertelenmiş para cezası verilmişti.

İsrailli bakanlara yaptırım olacak mı? Hangi ülkeler 'evet diyecek? Masada Türkiye de var İsrailli bakanlara yaptırım olacak mı? Hangi ülkeler 'evet diyecek? Masada... Haberi Görüntüle

'SENİ GÖREMİYORUM'

Meloni, iki kadının sosyal medyada çatışmasının ardından yasal işlem başlattı.

O dönemde muhalefette olan Meloni, Cortese'nin arka planda merhum faşist lider Benito Mussolini'nin resmiyle alaycı bir fotoğrafını yayınlamasına sert tepki göstermişti. Cortese sosyal medya paylaşımında, “Beni korkutmuyorsun Giorgia Meloni. Ne de olsa sadece 1,5 metre boyundasın. Seni göremiyorum bile” ifadelerini kullanmıştı.

Şoke eden belge! Putin kimyasal silah mı kullanıyor: Rapor binlerce vakayı belgeledi Şoke eden belge! Putin kimyasal silah mı kullanıyor: Rapor binlerce... Haberi Görüntüle

İTALYA'DA İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ GERİLEDİ

Meloni'nin avukatı, başbakanın alacağı tazminatı hayır kurumlarına bağışlayacağını açıklasa da açılan davalar batının iki yüzlülüğünü gözler önüne seriyor.

Gazetecilere karşı açılan çok sayıda dava, bu yıl Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü tarafından 2024 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'nde İtalya'nın beş basamak gerileyerek 46. sıraya düşmesine neden oldu.

Meloni gazetecileri mahkemeye verme konusunda yeni değil. İtalyan devlet yayın kuruluşu RAI'deki gazeteciler, Meloni hükümetinin çalışmaları üzerindeki “boğucu kontrolünü” protesto etmek için Mayıs ayında greve gitti.

Habere Tepki Ver

4

0

1

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading