Haberi Hamas duyurdu: Kassam Tugayları lideri İsrail saldırısında hayatını kaybett

Haberi Hamas duyurdu: Kassam Tugayları lideri İsrail saldırısında hayatını kaybett

Lübnan'a kara harekatına başlayan İsrail, ülkenin çeşitli bölgelerini bombalarken Hamas Medyası'ndan dikkat çeken bir açıklama geldi. Açıklamaya göre, Kuzey Lübnan'a düzenlenen saldırılarda Hamas'ın silahlı kanadının lideri, ailesinden üç kişiyle birlikte öldürüldü.

Dünya

05.10.2024, 10:13

Yaklaşık bir yıldır Gazze'de eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail Ordusu, 23 Eylül tarihinden bu yana Lübnan'a yönelik saldırılarına acımasızca devam ediyor.

Gazze'nin ardından Lübnan'ı da kana bulayan ve dünya kamuoyunun ateşke çağrılarına kulağını tıkayan İsrail, Ortadoğu'yu kan gölüne çevirirken Hamas Medyası'ndan dikkat çeken bir açıklama geldi. 

Miçotakis'in paçaları tutuştu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM'deki konuşması Yunan'ı hoplattı: Türkiye ile çalışmamız şart Miçotakis'in paçaları tutuştu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM'deki konuşması Yunan'ı hoplattı: Türkiye... Haberi Görüntüle

KASSAM TUGAYLARI LİDERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Hamas'a bağlı bir medya kuruluşunun bildirdiğine göre, Hamas'ın silahlı kanadı El-Kassam Tugayları'nın liderlerinden Said Atallah, İsrail'in Lübnan'ın kuzeyindeki Trablusşam kentindeki bir Filistinli mülteci kampına düzenlediği saldırıda üç aile üyesiyle birlikte öldürüldü. Terör devleti İsrail ise saldırı hakkında henüz bir açıklama yapmadı. 

İran dini lideri Hamaney'den dört yıl sonra cuma hutbesi: Kana susamış kuduz köpeğe en hafif yanıtı verdik İran dini lideri Hamaney'den dört yıl sonra cuma hutbesi: Kana... Haberi Görüntüle

CAN KAYBI GİDEREK ARTIYOR

Bilindiği üzere Hizbullah'la 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, ülkede geçtiğimiz yıl 8 Ekim’den bu yana devam eden İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 23’e yükseldiğini bildirdi.

Aynı zamanda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

Son dakika... Karşı saldırı yakın! İsrail'de olağanüstü hal ilan edildi: Yüz binlerce kişi sığınaklarda Son dakika... Karşı saldırı yakın! İsrail'de olağanüstü hal ilan edildi:... Haberi Görüntüle

YÜZ BİNLERCE KİŞİ YERİDNEN EDİLDİ

Hizbullah ise İsrail’e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi.

İsrail bombardımanı nedeniyle ülke içerisinde yüz binlerce kişi yerinden oldu.

Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Suriye'ye on binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading