Hain TUSAŞ saldırısı sonrası Pentagon'dan dikkat çeken açıklama

ABD Savunma Bakanlığı'ndan hain TUSAŞ saldırısı sonrası dikkat çeken bir açıklama geldi. Pentagon'dan yapılan açıklamada Türkiye'nin Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları için, "Saldırıyı gerçekleştiren insanları sorumlu tutma hakkına sahip olduklarını" belirtti.

Dünya

25.10.2024, 11:08

Milli Savunma Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısı gerçekleştirdi. Hain saldırıda 5 kişi şehit olurken teröristler etkisiz hale getirilirken Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar düzenlendi.

Düzenlenen operasyonlarda, terör örgüte ait enerji-altyapı binası, lojistik ve mühimmat deposu gibi çok sayıda stratejik noktalar hedef alındı. Ayrıca terör örgütü PKK/YPG'ye karşı planlanan hedefe ulaşılıncaya kadar operasyonlarına aralıksız devam edeceği belirtildi.

Türk İHA'sı efsane oldu! O ülkeden Türkiye'ye TB2 teşekkürü: Minnettarız Türk İHA'sı efsane oldu! O ülkeden Türkiye'ye TB2 teşekkürü: Minnettarız Haberi Görüntüle

TERÖRİSTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Savunma Sanayii'nin kalbi olan TUSAŞ’a saldıran teröristlerin kimlikleri belli oldu. Teröristlerin PKK üyesi olduğu belirlendi. Erkek teröristin Rojger kod adlı Ali Örek, kadın teröristin Mine Sevjin Alçiçek olduğu açıklandı. 

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de 29'u Irak ve 18'i Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere toplam 47 terör hedefinin tam isabetle vurulduğunu ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Plajı gizemli siyah toplar kapladı: Hükümet kırmızı alarm verdi: Sakın dokunmayın, yaklaşmayın! Plajı gizemli siyah toplar kapladı: Hükümet kırmızı alarm verdi: Sakın... Haberi Görüntüle

ABD, PKK'YI YALNIZ BIRAKTI

Öte yandan ABD Savunma Bakanlığı'ndan hain saldırısı sonrası dikkat çeken bir açıklama geldi. Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, Türkiye'nin, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısının ardından Suriye ve Irak'ın kuzeyinde bulunan terör örgütü PKK/YPG hedeflerini imha etmesiyle ilgili bir soruya şu yanıtı verdi;

"Türkiye'de izlediğiniz gibi bu bir terör saldırısı gibi görünüyor. Onlar bu saldırıyı gerçekleştiren insanları sorumlu tutma hakkına sahipler."

Singh, Pentagon adına, Türkiye'deki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yaralananlara başsağlığı dileklerini de iletti.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading