Yandex Metrica

Hamas heyeti müzakerelerin yapıldığı Kahire'den ayrılmıştı! ABD'den 'görüşmelerde çöküntü yok' iddiası

Hamas heyeti müzakerelerin yapıldığı Kahire'den ayrılmıştı! ABD'den 'görüşmelerde çöküntü yok' iddiası

Gazze Şeridi'ndeki soykırımın durdurulması için Mısır'ın başkenti Kahire'de gerçekleştirilen müzakereler çıkmaza girdi. Gazze'de ateşkes için Mısır'ın başkenti Kahire'de yapılan görüşmeler sonuçsuz kalmıştı. Hamas heyeti, işgalci İsrail'in Gazze'deki varlığını devam ettiren anlaşma şartlarını reddetmiş ve Kahire'den ayrılmıştı. Bu gelişmeler üzerine ABD'den ateşkes görüşmelerine ilişkin yeni bir açıklama yapıldı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, Gazze'de ateşkes müzakerelerinde herhangi bir "çöküntü" olmadığını, tarafların belirli bir ilerleme kaydettiğini ve bundan sonraki süreçte çalışma gruplarının detaylar üzerinde çalışacağını söyledi. Hamas'ın işgalci İsrail lehine maddelerin eklendiği ateşkes teklifini reddettiği süreçte ABD'den böyle bir açıklama gelmesi dikkat çekti.  

Dünya

27.08.2024, 00:38

Mısır'ın başkenti Kahire'de gerçekleştirilen ateşkes müzakereleri İsrail'in yeni talepleri ve Hamas'ın itirazları nedeniyle durdu. ABD, Kahire'de yürütülen ateşkes müzakerelerinde ilerleme kaydedildiğini ileri sürdü. 

Beyaz Saray, Gazze'de ateşkes müzakerelerinde herhangi bir "çöküntü" olmadığını, aksine tarafların belirli bir ilerleme kaydettiğini ve bundan sonraki süreçte çalışma gruplarının detaylar üzerinde çalışacağını bildirdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, telekonferans yoluyla düzenlediği basın brifinginde, Gazze gündemine dair soruları cevapladı.

Kim bu sapık? Çocuk kılığına giriyor dehşet saçıyor: Öğrencilerin yeni kâbusu Smartschoolboy9 Kim bu sapık? Çocuk kılığına giriyor dehşet saçıyor: Öğrencilerin yeni... Haberi Görüntüle

"GÖRÜŞMELERDE HERHANGİ BİR ÇÖKÜNTÜ YOK"

Kirby, Mısır'ın başkenti Kahire'deki müzakerelerin çöktüğü yönündeki değerlendirmelere, "Görüşmelerde herhangi bir çöküntü yok. Taraflar, süreci çalışma gruplarına aktaracak kadar yeterli ilerleme kaydettiler, böylece ara bulucu ve liderlerin orada bulunmalarına ihtiyaç duyulmayacak. Görüşmeler, tarafların bir sonraki mantıklı adımın çalışma gruplarının oluşturulması ve bu grupların detayları çalışması olduğunu hissettikleri bir noktaya ulaştı." şeklinde yanıt verdi.

ABD'de katliam 'geliyorum' demiş! FBI katili sorgulayıp geri bırakmış ABD'de katliam 'geliyorum' demiş! FBI katili sorgulayıp geri bırakmış Haberi Görüntüle

"KARŞILIKLI SALDIRILAR SÜRECİ OLUMSUZ ETKİLEMİYOR"

Halen yapılacak çok iş olduğunu ve taraflar arasındaki müzakerelerin devam ettiğini kaydeden Kirby, çalışma gruplarında İsrail ordusunun nereden, ne şekilde çekileceğinden esirlerin takasıyla ilgili detaylara kadar birçok önemli detayın görüşüleceğini belirtti.

Öte yandan Kirby, Hizbullah ile İsrail arasındaki karşılıklı saldırıların ateşkes görüşmelerini ve sürecini olumsuz etkilemediğini vurguladı.

Kirby, "Hizbullah'ın hafta sonu yaptığı roket ve dron saldırılarına rağmen, ki İsrail bunları çok iyi şekilde savundu, bunlar sahada ateşkesin sağlanması için uğraşan ekiplerin çalışmasını etkilemedi." değerlendirmesini yaptı.

ABD seçim sonuçlarını hazmedemedi! Maduro'nun uçağına el konuldu ABD seçim sonuçlarını hazmedemedi! Maduro'nun uçağına el konuldu Haberi Görüntüle

HAMAS HEYETİ KAHİRE'DEN AYRILDI

Üst düzey bir Hamas yetkilisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in taleplerini içeren bu yeni teklife göre Philadelphi Koridoru olarak adlandırılan 14 kilometrelik Mısır ile Gazze sınırının kontrolünün İsrail'e bırakıldığını ve İsrail askeri varlığının Gazze'de devam etmesinin öngörüldüğünü ve Hamas heyetinin bunu kabul etmeyeceğini ara bulucu ülkelere ilettikten sonra Kahire'den ayrıldığını bildirmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading