Yandex Metrica

Hamas, İsrail'in elini sıkmadı: Yeni ateşkes teklifi reddedildi! 'Bunu kabul edersek işgal kalıcı hale gelecek'

Hamas, İsrail'in elini sıkmadı: Yeni ateşkes teklifi reddedildi! 'Bunu kabul edersek işgal kalıcı hale gelecek'

ABD Başkanı Joe Biden'ın 2 Temmuz tarihinde açıkladığı ateşkes teklifine 'bağlı' olduklarını belirten Hamas, Mısır'ın başkenti Kahire'de kendilerine sunulan yeni teklifi reddetti. Hamas, gerekçe olarak "İsrail işgalini kalıcı hale getireceği"ni öne sürdü.  

Dünya

26.08.2024, 10:42

İsrail'in Gazze'deki saldırıları sürerken ateşkese yönelik görüşmeler de devam ediyor.

ABD'de lisede silahlı saldırı! Ölü ve yaralılar var ABD'de lisede silahlı saldırı! Ölü ve yaralılar var Haberi Görüntüle

"2 TEMMUZ'DAKİ ATEŞKES TEKLİFİNE BAĞLIYIZ"

Hamas'ın 2 Temmuz'da ABD Başkanı Biden tarafından açıklanan ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından kabul edilen ateşkes teklifine bağlı olduğunu belirten yetkili, şunları ifade etti:

"Hamas, halkımızın en yüksek çıkarlarını gerçekleştirmek ve onlara yönelik saldırıyı durdurmak amacıyla üzerinde (2 Temmuz'da) mutabakata varılan hususları uygulamaya hazır olduğunu teyit etti."

Almanya'da İsrail Başkonsolosluğuna silahlı saldırı! Almanya'da İsrail Başkonsolosluğuna silahlı saldırı! Haberi Görüntüle

HAMAS: ŞARTLARIMIZ KARŞILANMADI

Herhangi bir anlaşmanın kalıcı ateşkesi ve İsrail'in Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesini içermesi gerektiğini vurgulayan Hamas yetkilisi, Kahire'de kendilerine sunulan teklifin bunları içermediğini söyledi.

İsrail'in taleplerini barındıran bu yeni teklife göre Philadelphi Koridoru olarak adlandırılan 14 kilometrelik Mısır ile Gazze sınırının kontrolünün İsrail'e bırakıldığını ve İsrail askeri varlığının Gazze'de devam etmesinin öngörüldüğünü dile getiren yetkili, Hamas heyetinin bunu kabul etmeyeceğini ara bulucu ülkelere ilettikten sonra Kahire'den ayrıldığını bildirdi.

İsrail ile Hizbullah'tan karşılıklı saldırılar! Ölü ve yaralılar var İsrail ile Hizbullah'tan karşılıklı saldırılar! Ölü ve yaralılar var Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN MÜZAKERE HEYETİ DE KAHİRE'DEN AYRILDI

Öte yandan, İsrail medyası da müzakereler için Kahire'de bulunan İsrail heyetinin ülkeye dönmek üzere buradan ayrıldığını belirtti.

Haberde, adı açıklanmayan İsrailli yetkililerin, Kahire’deki görüşmelerle ilgili olarak, "Bugün Gazze'deki ateşkes görüşmelerinde ilerleme kaydedilme şansı zayıftı." ifadesine yer verildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading