Yandex Metrica

Sitede Ara

Hamas'tan Arap Birliği'ne kritik çağrı! 'Baskı kurulmalı'

Hamas'tan Arap Birliği'ne kritik çağrı! 'Baskı kurulmalı'

Hamas, Arap Birliği Dışişleri Bakanları Konseyi'nden Gazze Şeridi'ne saldırılarını sürdüren İsrail'le ilişkilerin derhal kesilmesi kararı almasını istedi.  

Dünya

10.09.2024, 20:41

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarının durdurulması için Arap Birliği Dışişleri Bakanları Konseyi'ne çağrıda bulunan Hamas Siyasi Büro Üyesi Usame Hamdan, İsrail ve destekçilerine baskı kurulmasını istedi. 

Hamas Siyasi Büro Üyesi Usame Hamdan, görüntülü mesajında Arap bakanlara seslendi.

İsrailliler Netanyahu'ya karşı ayaklandı! Tel Aviv sokakları yanıyor: Polisle çatıştılar İsrailliler Netanyahu'ya karşı ayaklandı! Tel Aviv sokakları yanıyor: Polisle çatıştılar Haberi Görüntüle

İSRAİL DESTEKÇİLERİNE BASKI ÇAĞRISI!

Hamdan, Arap Birliği Dışişleri Bakanları Konseyi'ni "derhal harekete geçmeye ve Gazze'deki savaşı durdurmaları için İsrail ile destekçilerine baskı yapmaya" çağırdı.

Konuşmasında Hamdan "İsrail'in Gazze Şeridi'nde Filistin halkına karşı gerçekleştirdiği günlük katliamlar, abluka ve aç bırakmayı da içeren vahşi soykırım saldırıları karşısında Arap Dışişleri Bakanlarını sorumluluklarını üstlenmeye çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

'Esirleri kurtar yeniden saldır': On binlerce İsrailli rehine takası için sokaklara indi 'Esirleri kurtar yeniden saldır': On binlerce İsrailli rehine takası için... Haberi Görüntüle

"İSRAİL SALDIRILARI DERHAL DURMALI"

Hamdan, İsrail'in Filistin topraklarına yönelik mevcut saldırılarının sadece Filistinlileri değil aynı zamanda Arap ulusal güvenliğini de tehdit ettiğini vurguladı.

Arap Dışişleri Bakanlarına ve Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt'a seslenen Hamdan, "İsrail'in saldırılarının derhal durdurulması, Gazze'ye yönelik ablukanın kırılması ve Filistin halkına yardımların ulaştırılmasının sağlanması için çalışmanın gerekliliğini" vurguladı.

Çelik Kubbe Atina manşetlerinde! Öve öve bitiremediler: Türkler kuş uçurtmayacak! Çelik Kubbe Atina manşetlerinde! Öve öve bitiremediler: Türkler kuş uçurtmayacak! Haberi Görüntüle

"KUTSAL ŞEHRİ YAHUDİLEŞTİRME ÇABALARINI ENGELLEYİN"

Hamdan, Arap Birliği Dışişleri Bakanları Konseyi'nin alacağı kararlarla Gazze Şeridi'ne gıda ve yardım girişinin kolaylaştırılmasını umut ettiklerini söyledi.

İsrail'in saldırılarının açık ve net bir şekilde kınanması çağrısında bulunan Hamdan, "Arap Birliği Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısının, Kudüs'ü ve kutsal mekanları koruma ve Siyonist düşmanın Mescid-i Aksa'daki statükoyu değiştirme, kutsal şehri Yahudileştirme planlarını engellemeye yönelik bir çalışmayla sonuçlanacağını umuyoruz." dedi.

Aman Putin duymasın! Ermenistan'dan Ukrayna'ya S-300 transferi! Fransa Erivan'ı ateşe atıyor Aman Putin duymasın! Ermenistan'dan Ukrayna'ya S-300 transferi! Fransa Erivan'ı ateşe... Haberi Görüntüle

"İLİŞKİLERİ DERHAL KESİN"

Hamdan, Arap Birliği Dışişleri Bakanları Konseyi'nden "Filistin halkını kitlesel olarak öldürme ve yok etme niyetinde olan İsrail'le siyasi, diplomatik ve ekonomik ilişkilerin derhal kesilmesi" talebinde bulunduklarını vurguladı.

Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen Arap Birliği 162. Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısına Dışişleri Bakanı Hakan Fidan başta olmak üzere, Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Vekili ve BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini ile Birleşmiş Milletler (BM) Gazze Kıdemli İnsani Yardım ve Yeniden Yapılanma Koordinatörü Sigrid Kaag da katılıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading