Yandex Metrica

Sitede Ara

Hamas'tan ateşkes açıklaması: 'Biden'ın açıkladığı planı kabul ediyoruz'

Hamas'tan ateşkes açıklaması: 'Biden'ın açıkladığı planı kabul ediyoruz'

Hamas'tan yapılan açılamada ABD Başkanı Biden'ın 31 Mayıs'ta açıkladığı ateşkes taslağını kabul ettiklerini ancak her türlü yeni şartın reddedileceğini duyurdu.

Dünya

12.09.2024, 01:59

Filistin direniş hareketi Hamas, bölgede ilan edilecek olası ateşkes için bir yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada Hamas yöneticisi Halil el-Hayye başkanlığındaki heyetin Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ve Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ile Katar'ın başkenti Doha'da görüştüğü bildirildi.

Açıklamada Hamas'ın ABD Başkanı Joe Biden'ın 31 Mayıs'ta duyurduğu ateşkes planı, Güvenlik Konseyi'nin 2735 sayılı kararı ve 2 Temmuz'daki anlaşmalar dahil olmak üzere mutabakata varılan ateşkesin derhal uygulanması için hazır olduğu belirtildi. Biden'ın açıkladığı plana yeni bir şart istemedikleri bildirilen açıklamada arabulucuların Gazze barışı için yürüttükleri diplomatik faaliyetlerden övgüyle söz edildi. 

Kilidi o silah açacak!  Geri çekilebilir kanatlara ve 65 km menzile sahip bomba geliştirdi: Düşmanı yok edecek Kilidi o silah açacak! Geri çekilebilir kanatlara ve 65 km... Haberi Görüntüle

BIDEN'IN AÇIKLADIĞI PLAN

ABD Başkanı Joe Biden, 31 Mayıs'ta İsrail'in üç aşamadan oluşan yeni birateşkes önerisi sunduğunu duyurmuştu. Uzlaşmaz tutumunu tüm ateşkes görüşmelerinde sürdüren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Biden'ın açıkaldığı planın kendi hazırladıkları taslaktan farklı olduğunu iddia etmiş, yeni şartlar eklenemsini istemişti. Netanyahu, Gazze'yi bölen Netzarim Koridoru ve Gazze Şeridi ile Mısır sınırındaki Philadelphia Koridoru'nun yanı sıra Refah Sınır Kapısı'ndaki İsrail işgalinin devam etmesini istiyor.

Sınır ötesi harekât kaçınılmaz oldu: PKK/YPG her kantonda ayrı 'seçim' yapacak Sınır ötesi harekât kaçınılmaz oldu: PKK/YPG her kantonda ayrı 'seçim'... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ KATLİAMI

İşgalci ve soykırımcı İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 17 bine yakın çocuğu ve 11 binden fazla kadını öldürdü. Toplamda 41 bini aşkın Filistinliyi katleden işgalciler, tarihin en büyük soykırımlarından birine imza atmış durumda. 

Gazze'de 95 bini aşkın da yaralı var. Yaralılar, tedaviden mahrum biçimde sağlıksız şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Yerinden edilmiş 2 milyona yakın kişi de yiyecek, su ve ilaç sıkıntısıyla karşı karşıya. Uluslararası kamuoyundan gelen tüm uyarılara rağmen saldırılarını ve katliamlarını durdurmayan İsrail, başta ABD olmak üzere Batı dünyasından almaya devam ettiği silahlarla Gaze'deki katliamını sürdürüyor. İsrail ayrıca 7 Ekim'den bu tana Batı Şeria'daki baskınlarını da artırmış durumda.

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading