Yandex Metrica

Sitede Ara

Hamas'tan ateşkes teklifine olumlu yanıt: Şartlarını tek tek sıraladı

Hamas'tan ateşkes teklifine olumlu yanıt: Şartlarını tek tek sıraladı

Hamas'ın yurt dışındaki Ulusal İlişkiler Departmanı Başkanı Ali Bereke, hareketin, Gazze'de ateşkesi garanti altına alan bir anlaşmaya varılması yönündeki son girişime olumlu yanıt verdiğini bildirdi. Bereke, "Hamas hareketi olarak bizim görevimiz işgale karşı koymak, topraklarımızı özgürleştirmek, kutsallarımızı yeniden tesis etmek ve Filistin halkımızı savunmak için çalışmaktır. Eğer yeni girişim, Filistin halkına yönelik saldırganlığa son verir ve işgal ordusunun geri çekilmesini sağlarsa, biz de bunu olumlu karşılayacağız." dedi.

Dünya

05.07.2024, 09:55

ABD başta olmak üzere birçok ülkenin desteğini arkasına alarak dünyada eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları acımasızca devam ediyor.

Hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan çocuk, kadın, yaşlı demeden herkesi öldüren İsrail güçleri, şu ana kadar 38 bine yakın masum Filistinliyi katletti. 8 aydan bu yana Gazze'yi bombalayan İsrail ordusu, 89 binden fazla kişiyi de yaraladı.

Yerinden edilmiş 1,5 milyon insanın yaşadığı Refah kentine geniş kapsamlı operasyon hazırlığı içerisinde olan İsrail, dünya kamuoyunun ateşkes çağırlarına kulağını tıkarken bebek katili Netanyahu'nun acımasız ve zorba ordusu saldırılarına devam ederken Hamas'tan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Selanik yönetimi Sultan Abdülhamid'in vagonunu istiyor: Hemen depodan çıkarın Selanik yönetimi Sultan Abdülhamid'in vagonunu istiyor: Hemen depodan çıkarın Haberi Görüntüle

''HAMAS, HER TÜRLÜ GİRİŞİME AÇIK''

Hamas'ın yurt dışındaki Ulusal İlişkiler Departmanı Başkanı Ali Bereke, hareketin, Gazze'de ateşkesi garanti altına alan bir anlaşmaya varılması yönündeki son girişime olumlu yanıt verdiğini bildirdi.

Bereke, son ateşkes girişimi ve Hamas hareketinin bu konudaki tutumu hakkında şu değerlendirmelerde bulundu.

"Hamas ve Filistin direniş grupları, kalıcı ateşkes, siyonist işgal ordusunun Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesi, yerinden edilenlerin evlerine dönüşü ve Gazze’nin yeniden imar ve inşası başta olmak üzere Filistin halkının taleplerini gerçekleştirecek her türlü girişime açıktır." 

Hareketin, Mısır ve Katar'ın ateşkese yönelik yeni girişimlerine olumlu yanıt verdiğini belirten Bereke, arabuluculara Filistin halkının bu taleplerini gerçekleştirecek her türlü girişimi desteklediğini bildirdiğini ifade etti.

Komşu ülke LGBT sapkınlığına 'dur' dedi! Resmen yasaklandı: Propaganda bile yapamayacaklar Komşu ülke LGBT sapkınlığına 'dur' dedi! Resmen yasaklandı: Propaganda bile... Haberi Görüntüle

ŞARTLAR TEK TEK SIRALANDI

Bereke, "Hamas hareketi olarak bizim görevimiz işgale karşı koymak, topraklarımızı özgürleştirmek, kutsallarımızı yeniden tesis etmek ve Filistin halkımızı savunmak için çalışmaktır. Eğer yeni girişim, Filistin halkına yönelik saldırganlığa son verir ve işgal ordusunun geri çekilmesini sağlarsa, biz de bunu olumlu karşılayacağız." ifadelerini kullandı.

Son dakika... Mısır, birliklerini Gazze sınırına kaydırıyor Son dakika... Mısır, birliklerini Gazze sınırına kaydırıyor Haberi Görüntüle

''NETANYAHU YARGILANACAK''

Müzakerelerin mevcut durumu ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ateşkese dair olumsuz tutumuyla ilgili de konuşan Bereke, "Top İsrail'de. Çünkü suçlu (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu kalıcı ateşkesi reddediyor ve her zaman Filistin halkına yönelik saldırganlığını sürdürmek istediğini vurguluyor. Netanyahu, her zaman hileli dövüşüyor, yalan söylüyor ve savaşı uzatmak istiyor. Çünkü savaş durduğunda yolsuzluk suçlaması nedeniyle siyonist oluşumda yargılanacak. Bu nedenle bu savaşı erteliyor, uzatıyor ve bu savaşı kendisi için şahsi bir savaş olarak görüyor." dedi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading