Hamas'tan terör devleti İsrail'e gözdağı: 'Halkımız haklarını almadıkça bölgede istikrar olmayacak'

Hamas'tan terör devleti İsrail'e gözdağı: 'Halkımız haklarını almadıkça bölgede istikrar olmayacak'

Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye, Filistin halkı haklarını tam olarak almadıkça bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanamayacağını söyledi. Hayye, 'Ulusal birliğimiz, direniş seçeneği temelinde kurtuluşun tek yoludur' dedi.  

Dünya

07.10.2024, 01:59

Gazze Şeridi'nde ABD ve Avrupa ülkelerinin desteğiyle soykırımı sürdüren terör devleti İsrail'e seslenen Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye, Filistin halkının haklarını almadıkça bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanmasının mümkün olmadığını söyledi. 

Orta Doğu'da yaşananlara dikkat çeken Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye İsrail'in Orta Doğu'da "kötülüğün ve yıkımın merkezi" olduğunun altını çizdi.

Sahibinin hayatını kurtardı! Bilim adamlarından kedilerin sezgileri ve koku yeteneklerine dair büyük keşif! Sahibinin hayatını kurtardı! Bilim adamlarından kedilerin sezgileri ve koku yeteneklerine... Haberi Görüntüle

"İŞGAL, KÖTÜLÜĞÜN VE İSTİKRARSIZLIĞIN KAYNAĞIDIR"

İsrail'in Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği soykırım savaşının birinci yılı dolayısıyla görüntülü mesaj yayınlayan Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye, Filistin halkının haklarını tam olarak almadıkça bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanamayacağı yönünde değerlendirmede bulundu.

Ayrıca, İsrail'in Orta Doğu'da "kötülüğün ve yıkımın merkezi" olduğunu belirten Hayye, "Filistin halkı haklarını tam olarak almadıkça bölgede güvenlik ve istikrar sağlanamaz. İşgal, kötülüğün ve istikrarsızlığın kaynağıdır.” açıklaması yaptı.

Ortadoğu'da çok konuşulacak itiraf: Nasrallah öldürülmeden önce kabul etmişti Ortadoğu'da çok konuşulacak itiraf: Nasrallah öldürülmeden önce kabul etmişti Haberi Görüntüle

"KURTULUŞUN TEK YOLUDUR"

Açıklamalarının devamında Hayye, şu ifadelerde bulundu:

Topraklarımızı ve kutsal mekanlarımızı kurtarmak, tam egemenliğe sahip ve başkenti Kudüs olan bağımsız devletimizi kurmak, mültecilerin vatanlarına dönmesini sağlamak ve kendi kaderini tayin hakkını elde etmek istiyoruz.

Son olarak değerlendirmesinde Hayye, "Halkımız ve Filistin davası düşman (İsrail) tarafından hedef alınıyor. Ulusal birliğimiz, direniş seçeneği temelinde kurtuluşun tek yoludur." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading