Yandex Metrica

Hani Fransa'da ifade özgürlüğü vardı? Paris'teki intifada konuşmasına gözaltı: 'Aman İsrail duymadan indirin şu adamı'

Hani Fransa'da ifade özgürlüğü vardı? Paris'teki intifada konuşmasına gözaltı: 'Aman İsrail duymadan indirin şu adamı'

Fransa'daki sözde ifade özgürlüğü 'Filistin duvarı'na tosladı! Paris'teki Filistin yanlısı gösteride konuşma yapan Fransız aktivist Elias d'Imzalene 'halkı suç işlemeye teşvik etmek' suçlamasıyla gözaltına alındı.

Dünya

26.09.2024, 15:30

Her fırsatta ifade özgürlüğü adı altında Müslüman karşıtı progapandalara göz yuman Fransa, söz konusu Filistin olunca ifade özgürlüğünü Paris Yeraltı Mezarlığı'na gömdü.

Kolombiya Cumhurbaşkanı BM kürsüsünden haykırdı: Gazze öldüğünde tüm insanlık ölecek! Kolombiya Cumhurbaşkanı BM kürsüsünden haykırdı: Gazze öldüğünde tüm insanlık ölecek! Haberi Görüntüle

"KURTULUŞ YOLU PARİS'TE BAŞLIYOR"

Tarihler 8 Eylül'ü gösterdiğinde ünlü Fransız aktivist, Filstin yanlısı bir gösteride mikrofonu eline aldı. Kalabalığa karşı "Paris'te intifadaya öncülük etmeye hazır mıyız? Varoşlarımızda? Mahallelerimizde?" sorusunu soran Elias d'Imzalene Fransız hükümetini harekete geçirdi. 

"Kurtuluş yolu... Paris'te başlıyor" diyerek sözlerine devam eden Elias d'Imzalene, "Yakında Kudüs kurtarılacak ve Mescid-i Aksa'da dua edebileceğiz." ifadelerini kullandı.

Imzalene ayrıca, ABD Başkanı Joe Biden ve Fransız mevkidaşı Emmanuel Macron'u, İsrail'in  Gazze'ye yönelik savaşında suç ortaklığı yapmakla suçladı.

Ortadoğu ateş çemberine döndü: Hizbullah, resmen savaş girdi Ortadoğu ateş çemberine döndü: Hizbullah, resmen savaş girdi Haberi Görüntüle

"MACRON SOYKIRIMIN ORTAĞI"

"Soykırımın suç ortakları var" diyerek sözlerine devam eden aktivist, "Onlara Biden deniyor, onlara Macron deniyor, seçim hırsızı Macron, değil mi? Elysee ve Matignon'da (Fransa cumhurbaşkanı ve başbakanının ikametgahları) yaşayan hırsızları tanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kalabalığa karşı bir soru daha yönelten Imzalene "Onları tanıyoruz. Ve onları da atmaya hazır mıyız?" dedi. 

Imzalene tarihi konuşması Fransız hükümetini harekete geçirdi. Imzalene'nin sözleri dönemin İçişleri Bakanı Gerald Darmanin tarafından derhal savcılığa iletildi.

Bu hafta yerine Bruno Retailleau'nun getirildiği Darmanin, yaptığı başvuruda d'Imzalene'i "devlet otoritesine veya halkın bir kısmına karşı silahlanmaya teşvik, insanların yaşam ve onuruna, bu durumda İsrail uyruklu veya Yahudi inancına sahip kişilere ve kamu otoritesi pozisyonlarındaki kişilere karşı kasıtlı saldırılara teşvik" ile suçladı.

Savcılık, soruşturmanın Kişiye Karşı İşlenen Suçlarla Mücadele Tugayı (BRDP) tarafından yürütüleceğini bildirdi.

Türkiye Mısır ve Libya'da doğalgaz arayacak! Yunan basını Türkiye'nin enerji adımlarını analiz etti: Ankara'yı durdurun! Türkiye Mısır ve Libya'da doğalgaz arayacak! Yunan basını Türkiye'nin enerji... Haberi Görüntüle

D'IMZALENE DESTEK ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

Kişiyi veya bir grup insanı kökeni, milliyeti, ırkı veya özel dini nedeniyle nefrete veya şiddete tahrik etme; yaşam veya bedensel bütünlüğe karşı kasıtlı saldırılarda bulunmaya yönelik ağırlaştırılmış kamuoyu tahriki; ulusun temel çıkarlarını zedeleyen suç veya suçları işlemeye kamuoyu tahriki de dahil olmak üzere çeşitli suçlara odaklanmaktadır.

D'Imzalene , aralarında Yeni Anti-Kapitalist Parti (NPA) ve Boyun Eğmeyen Fransa'nın (LFI) da bulunduğu çeşitli sol siyasi partilerden destek aldı.

LFI Milletvekili Ersilia Soudais, X'te paylaştığı videoda , parlamento üyesi olarak ziyaret haklarını kullanarak, Imazalene'nin tutulduğu Paris'in 17. bölgesindeki polis karakoluna sürpriz bir ziyarette bulunduğunu belirtti.

Paylaşımında devam eden Soudais, ""İntifada kelimesinin, hakkında soruşturma yapılmayan başka kişiler tarafından da kullanılması anlamına gelen çifte standartlara tahammül edemediğimi ifade etmek istiyorum. Fakat Müslüman olduğu için hemen terörist olduğundan şüpheleniliyor" dedi.

Soudais ayrıca, "İkinci olarak söylemek istediğim şey, bence soykırımı destekleyenlerin şu anda gözaltında olması gerektiğidir" diye ekledi.

İngiliz sivil toplum örgütü Cage International da d'Imzalene'nin tutuklanmasını kınayarak , davayı "Fransız devletinin muhalif Müslüman sesleri her ne pahasına olursa olsun susturma çabalarının son örneği" olarak niteledi.  

Cage araştırmacısı Rayan Freschi, "Gazze'deki soykırımı kınamanın ve onu destekleyenleri ifşa etmenin nasıl suç haline geldiğine tanık oluyoruz. Dayanışma beyanları, kışkırtma veya ulusal güvenliği baltalama kisvesi altında siyasallaştırılmış kovuşturmaları meşrulaştırmak için kasıtlı olarak yanlış yorumlanıyor" diyerek sözlerine devam etti.

Soykırım broşürü! Katliam için saat verdiler! Katil İsrail'den Lübnan'a bölgeyi boşaltın çağrısı Soykırım broşürü! Katliam için saat verdiler! Katil İsrail'den Lübnan'a bölgeyi... Haberi Görüntüle

GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI

45 yaşındaki D'Imzalene, İslam ve Bilgi web sitesinin kurucularından biri ve Acil Filistin Kolektifi'nin aktif bir üyesi.

2021 yılından bu yana, devlet güvenliği için ciddi tehdit oluşturduğu değerlendirilen kişileri ilgilendiren "S kartı" adı verilen belge ile " özellikle kentsel alanlarda veya spor müsabakaları sırasında toplu şiddet eylemlerine karışma olasılığı bulunan" kişileri kapsayan Kamu Güvenliği Saldırı Önleme Dosyası (FPASP) kapsamında polis gözetim listelerinde yer alıyor.

Savcılık, D'Imzalene'nin Salı günü başlayan polis gözaltı süresinin 24 saat uzatıldığını söyledi.

Fransa'daki aktivistler, 7 Ekim'den bu yana Filistin yanlısı seslere yönelik artan baskıyı kınadı. İsrail-Filistin çatışmasıyla ilgili açıklamalar nedeniyle yüzlerce kişi hakkında, terörist eylemleri savunmayı veya olumlu şekilde tasvir etmeyi içeren sözde " terörizm için özür " suçlaması altında soruşturma başlatıldı.

Terörizmi savunmakla suçlanan en önemli isimler arasında LFI'dan milletvekili Mathilde Panot ve Avrupa Parlamentosu üyesi Rima Hassan ile siyasal İslam konusunda tanınmış Fransız uzman Francois Burgat da yer alıyor.

Polisin bu çağrıyı yapması, gönüllü avukatlardan oluşan Fransız sivil toplum örgütü Avrupa Yahudi Derneği'nin, yaptıkları açıklamalarla Hamas'ın eylemlerini meşrulaştırdıklarını iddia eden şikâyetleri üzerine gerçekleşti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading