Haniye suikastına neden karşılık vermedi? İran'dan ABD ve Avrupa'ya suçlama

Haniye suikastına neden karşılık vermedi? İran'dan ABD ve Avrupa'ya suçlama

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Haniye suikastı sonrası İsrail'e neden karşılık verilmediğini açıkladı. Pezeşkiyan, yaptığı açıklamada "Şehit Heniyye suikastına İran'ın yanıt vermemesi karşılığında ateşkes sözü veren ABD ve Avrupa ülkelerinin liderlerinin iddiaları tamamen yalandı" ifadelerini kullandı.

Dünya

30.09.2024, 11:01

Başkent Tahran'da Hamas lideri İsmail Heniyye'ye suikastın ardından Ortadoğu'da gerilim iyice tırmanırken gözler İsrail'e ilk yanıtın İran'dan mı yoksa Hizbullah'tan mı geleceğine çevrilmişti.

İran’ın İsrail’e düzenlemesi beklenen geniş çaplı misilleme saldırısının ne zaman olacağı henüz netleşmezken bölgede gergin bekleyiş devam ediyordu.

ABD başta olmak üzere birçok ülkeden gerilimin düşürülmesi çağrısı yapılırken Ortadoğu'da çatışmaların geniş çaplı bir savaşa dönüşerek yayılmasından büyük endişe duyuluyordu.

Fransa'da PKK konseri! Festival adı altında terör propagandası yaptılar! Fransa'da PKK konseri! Festival adı altında terör propagandası yaptılar! Haberi Görüntüle

MİSİLLEME KARARI ALINMIŞTI

Hamas lideri İsmail Heniyye'ye suikastın ardından İsrail'e misilleme kararı almıştı. Bu esnada Tahran'ın, aylardır abluka altında olan ve yoğun bombardımana maruz kalan Gazze'de İsrail saldırılarının kalıcı olarak durdurulması karşılığında saldırı niyetinden vazgeçtiği iddia edilmişti. Tahran yönetimi ise "saldırıyla ulusal egemenliğini tehdit eden İsrail'in cezalandırılmasına dair alınan karar ile Gazze'de ateşkes çabalarının ayrı konular olduğunu ancak ateşkes sürecine zarar vermemeyi umduklarını" açıklamıştı.

K-27'nin gizemi! 42 yıl önce batan nükleer denizaltı mercek altında: Karadeniz'de yeni radyasyon riski K-27'nin gizemi! 42 yıl önce batan nükleer denizaltı mercek altında:... Haberi Görüntüle

''CEVAPSIZ KALMAYACAK''

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, dün akşam düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısında konuşurken Hamas lideri İsmail Heniyye'ye yapılan suikaste değindi.

İsrail'in bölgedeki saldırganlığına ve Batılı destekçilerine değinen Pezeşkiyan, "Siyonist rejimin suçları kabul edilemez ve cevapsız kalmayacak." dedi.

Türklerin lazer silahı gökyüzüne hükmedecek! Yunan basınında yeni gündem ALKA! Çelik Kubbe gücüne güç katıyor Türklerin lazer silahı gökyüzüne hükmedecek! Yunan basınında yeni gündem ALKA!... Haberi Görüntüle

''ABD VE AVRUPA ATEŞKES SÖZÜNÜ TUTMADI''

Haniye suikastı sonrası ABD ve Avrupa'nın kendilerini kandırdığını belirten Pezeşkiyan, şunları kaydetti;

"Şehit Heniyye suikastına İran'ın yanıt vermemesi karşılığında ateşkes sözü veren ABD ve Avrupa ülkelerinin liderlerinin iddiaları tamamen yalandı. Bu tür suçlulara bir şans vermek, onları daha fazla suç işlemeleri için cesaretlendirmekten başka bir işe yaramayacaktır." 

İran Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları ülkede tartışmalara yol açarken gece saatlerinde İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi binasının önünde toplanan bir grup, bu açıklamalara karşı yetkililerden yanıt verilmesini talep etti.

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading