Haniye ve Sinvar suikasta kurban gitmişti! Hamas'ın yeni liderine ilişkin kritik karar

Haniye ve Sinvar suikasta kurban gitmişti! Hamas'ın yeni liderine ilişkin kritik karar

Haniye ve Sinvar'ı suikaste kurban veren Hamas'ın yeni liderinin kim olacağı merak edilirken örgütün geleceğine dair önemli bir gelişme yaşandı.

Dünya

22.10.2024, 08:52

ABD başta olmak üzere birçok Batı ülkesinin desteğini arkasına alarak Gazze'de eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan ve binlerce masum insanın kanını döken terör devleti İsrail, Hamas liderlerini peş peşe suikastlerle öldürdü. İsmail Haniye'nin Tahran'da öldürülmesinden sonra yerine geçen Yahya Sinvar da ABD'nin desteklediği operasyonla öldürüldü.

İki liderini suikaste kurban veren Hamas'ın yeni liderinin kim olacağı merak edilirken örgütün geleceğine dair önemli bir gelişme yaşandı.

600 bin araç geri çağrılıyor! İşte o markalar... 600 bin araç geri çağrılıyor! İşte o markalar... Haberi Görüntüle

HAMAS'IN YENİ LİDERİNE İLİŞKİN ÖNEMLİ KARAR

Hamas kaynakları, örgütün geçtiğimiz günlerde İsrail ordusu tarafından şehit edilen Yahya Sinvar'ın yerine yeni bir lider atamayacağını iddia etti. Kaynaklar, bunun yerine mart ayında yapılması planlanan seçimlere kadar Katar’ın başkenti Doha merkezli bir idari komite tarafından yönetileceğini öne sürdü.

Hamas eski Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin Tahran'da suikaste uğramasının ardından kurulan komitenin geçici olarak grubun liderliğini devralacağı belirtildi.

Son dakika... Netanyahu'dan İran'a tehdit! 'Beni ve ailemi hedef aldınız' Son dakika... Netanyahu'dan İran'a tehdit! 'Beni ve ailemi hedef aldınız' Haberi Görüntüle

KOMİTENİN STRATEJİK KARARLAR ALMA YETKİSİ VAR

Görevi “savaş ile istisnai koşullar sırasında ve gelecekte grubun planlarını yönetmek" ve "stratejik kararlar almak" olan komitenin, Gazze Temsilcisi Halil el-Hayya, Batı Şeria Temsilcisi Zaher Caberin, Yurtdışındaki Filistinliler Temsilcisi Halid Meşal, Şura Danışma Konseyi Başkanı Muhammed Derviş ve güvenlik nedeniyle adı açıklanmayan siyasi büro sekreterinden oluştuğu öğrenildi.

Sinvar'ın ölümü sonrası soykırım ortağı Biden'dan dikkat çeken çıkış: Artık zamanı geldi Sinvar'ın ölümü sonrası soykırım ortağı Biden'dan dikkat çeken çıkış: Artık... Haberi Görüntüle

TEMSİLİ BİR LİDER BELİRLENECEK

Edinilen bilgiye göre; komitenin tüm üyelerinin Katar'da olduğu öğrenildi. İddiaya göre; ismi kamuoyuna açıklanmamak üzere temsili bir lider belirleme ancak Hamas’ı idari komite aracılığıyla yönetme seçeneğinin de masada olduğu ifade edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading