Harris'in adaylığının kesinleşeceği Demokrat Parti Kongresi Chicago'da başladı: Kongreye Filistin'e destek gösterileri damga vurdu

Harris'in adaylığının kesinleşeceği Demokrat Parti Kongresi Chicago'da başladı: Kongreye Filistin'e destek gösterileri damga vurdu

ABD'de Başkan Yardımcısı ve 5 Kasım'da yapılacak seçime Demokratların adayı olarak katılacak olan Kamal Harris'in adaylığının kesinleşmesi için bir aşama daha var. Harris'in 4 gün sürecek Demokrat Parti Kongresi'nin sonunda adaylığı kabul ettiğini açıklaması bekleniyor. Bu arada kongrenin düzenlendiği United Center adlı merkeze yakın bir bölgede çok sayıda Filistin destekçisi dün başlattıkları gösterilere bugün de devam etti.

Dünya

19.08.2024, 21:56

ABD'de Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in başkan adaylığı kesinleşiyor. Bugün başlayan ve 4 gün sürecek Demokrat Parti Kongresi sonunda adaylığı kabul ettiğini açıklaması bekleniyor. Akşam saatlerinde ise Başkan Joe Biden'ın Kamala Harris etrafında kenetlenme mesajı vereceği belirtiliyor.

Harris'in adaylığoı daha önce yapılan çevrim içi oylamayla kesinleşmişti ancak ABD'de formalite de olsa başkan adayının adaylığı kabul ettiğini açıklaması gerekiyor. 

İran uçuş emniyetinde revize! İletişim araçları kısıtlandı! İran uçuş emniyetinde revize! İletişim araçları kısıtlandı! Haberi Görüntüle

FİLİSTİN'E DESTEK GÖSTERİLERİ

Kongrenin yapıldığı Chicago ise Filistin'e destek gösterilerine sahne oluyor. Çok sayıda Filistin destekçisi taşıdıkları dövizler, açtıkları pankartlar ve attıkları sloganlarla Filistin'e sestek olurken İsrail'e lanet okuyor. Gösterilerin ilerleyen saatlerde büyümesi ve ABD'ye İsrail'e desteği kesmesi yönünde çağrıda bulunulması planlanıyor. 

Kongre 22 Ağustos'ta Harris'in adaylığı kabul konuşmasıyla sona erecek. Demokratların kongresi aynı zamanda Biden yönetiminin bugüne kadarki Gazze politikasına ve Harris'in İsrail politikasına ilişkin önemli bir sınav olarak da görülüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading