Sitede Ara

Haşim'den haber yok: Hizbullah'ın yeni liderine enkaz altında kimse ulaşamıyor

Haşim'den haber yok: Hizbullah'ın yeni liderine enkaz altında kimse ulaşamıyor

Hasan Nasrallah'ın ardından yeni Hizbullah lideri Haşim Safiyüddin'in de öldürüldüğü ileri sürülüyor. İsrail uçaklarının dün gece Beyrut güneyine yönelik saldırısında Safiyüddin 'büyük ihtimalle' can verdi; Lübnanlı kaynaklar kendisinden haber alınamadığını bildiriyor. 

Dünya

05.10.2024, 18:28

Tecavüzcü ve soykırımcı İsrail güçlerinin Hasan Nasrallah'tan sonra onun halefi seçilen Haşim Safiyüddin'i de öldürdüğü ileri sürülüyor.

Hizbullah örgütünün çiçeği burnunda lideri Safiyüddin, 4 Ekim'i 5 Ekim'e bağlayan gece Beyrut güneyindeki Dahiye ilçesine yönelik bombardımanda 'çok büyük bir ihtimalle' hayatını kaybetti. 

Suudi Arabistan merkezli yayın organı El-Hadath, Safiyüddin'in hayatını kaybettiğini doğruladıklarını ileri sürdü.

Haşim Safiyüddin

Sky News Arabia'ya konuşan İsrailli bir yetkili, Beyrut saldırısında Safiyüddin ve beraberindekilerin öldürülmüş olma ihtimalinin arttığını söylerken, Lübnanlı bir güvenlik kaynağı ise Reuters'a şu bilgiyi verdi:

"Bombardımandan beri Safiyüddin'e ulaşılamıyor. Aynı noktaya yönelik tekrarlanan saldırılar kurtarma ekiplerinin Safiyüddin'in bulunduğu düşünülen yere ulaşmasını engelledi."

İsrail medyası ise genel olarak Safiyüddin'in ağır biçimde yaralandığını tahmin ediyor ancak yeni Hizbullah liderinin akıbetine ilişkin henüz resmi bir bilgi yok. Tel Aviv merkezli haber kuruluşu KAN ise yeraltı sığınağına yönelik bombardımanda oradan hiç kimsenin canlı çıkamayacağını ileri sürüyor. 

ABD merkezli siyonist yayın organı Axios, 3 İsrailli yetkilinin açıklamalarına atıfla, bombardımanın temel hedefinin Haşim Safiyüddin olduğunu duyurmuştu. 

Nasrallah'ın ölümünden sadece birkaç gün sonra halefinin de öldürülmesi, İran'ın vekil örgütüne vurulmuş büyük bir darbe olarak görülüyor. 

İsrail uçaklarının Beyrut güneyine saldırısında öldürülen Hasan Nasrallah, Hizbullah tarafından geçici olarak gizli bir yere defnedildi. Örgüt büyük bir cenaze töreni düzenlenmesinin binlerce kişiyi İsrail saldırısının hedefi haline getireceğinden endişe ediyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading