Yandex Metrica

Sitede Ara

Havacılık tarihinde gizemi çözülememişti! Kayıp Malezya uçağından 10 yıl sonra ilk sinyal geldi!

Havacılık tarihinde gizemi çözülememişti! Kayıp Malezya uçağından 10 yıl sonra ilk sinyal geldi!

8 Mart 2014 yılında Malzeya'nın Kuala Lumpur kentinden havalanan ve Çin'in başkenti Pekin'e gitmesi beklenen Boing 77 tipi Malezya uçağının kalktıktan 38 dakika sonra sinyali kaybolmuştu. 10 yıldır herhangi bir ize rastlanmayan uçaktan Avustralya'ya yakın bir alanda 6 saniyelik bir sinyal tespit edildi öğrenildi. 

Dünya

18.06.2024, 18:27

2014 yılında Malezya'dan Çin'e gitmek üzere hareket eden MH370 sefer sayılı Boing 777 tipi uçağın kalktıktan kısa bir süre sonra Hint Okyanusu'nda sinyali kaybolmuş, 227 yolcu ve 12 mürettebattan haber alınamamıştı. 10 yıl sonra ise parçası dahi bulunamayan uçaktan ilk sinyal geldi. 

BBC tüm gerçeği gözler önüne serdi: Akdeniz'de onlarca ölümün suçlusu Yunanistan! BBC tüm gerçeği gözler önüne serdi: Akdeniz'de onlarca ölümün suçlusu... Haberi Görüntüle

KAYIP UÇAKTAN YILLAR SONRA İLK SİNYAL

İngiliz The Telegraph gazetesinde yer alan habere göre, Cardiff Üniversitesi'ndeki araştırmacılar Avustralya'da bulunan bir su altı dinlenme tesisinde 6 saniyelik bir sinyal kaydedildiğini açıkladı.

Gelen sinyal sonrasında uçağın düştüğü yerin tahmin edilebileceği öğrenilirken, 200 tonluk uçağın bölgede bulunan su altı dinlenme istasyonundan sinyalin yakalandığı tespit edildi. Birleşmiş Milletler Kapsamlı Nükleer Deneme Yasağı Anlaşması'nın denetlenmesi amacıyla kurulan gözetleme merkezinin Diego Garcia adası ile Avustralya'nın Cape Leeuwin bölgesinde yer aldığı öğrenildi. 

Hizbullah ateşle oynuyor! Nasrallah'tan Kıbrıs'a tehdit: Üslerinizi açarsanız sizi vururuz! Hizbullah ateşle oynuyor! Nasrallah'tan Kıbrıs'a tehdit: Üslerinizi açarsanız sizi vururuz! Haberi Görüntüle

ARAMA ÇALIŞMALARI YENİDEN Mİ BAŞLIYOR?

Sinyali tespit eden Cardiff Üniversitesinden Dr. Usama Kadri, Cape Leeuwin'de sinyalin kaydedildiği ancak Diego Costa'da kayıt edilemediğini açıkladı. Gelen sinyal sonrasında ise bölgede tatbikat yapılabileceği ve uçağın yerini tam olarak tespit edilebileceği ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi.

ABD'de Filistinli aileye saldırı: 3 ve 6 yaşlarındaki çocukları boğmaya çalıştı ABD'de Filistinli aileye saldırı: 3 ve 6 yaşlarındaki çocukları boğmaya... Haberi Görüntüle

KAYIP MALEZYA UÇAĞI OLAYI NE?

8 Mart 2024 yılında Malezya Havayollarına ait MH370 sefer sayılı Boing 777 tipi uçağın Kuala Lumpur Uluslararası Havaalanından kalkarak Çin'in başkenti Pekin'e hareket etmişti. Ancak uçak kalkıştan 38 dakika sonra iletişimi kesilmiş ve radarlardan kaybolmuştu. 

Uçakta ise toplamda 227 yolcu ve 12 mürettebatın Güney Hint Okyanusu'nda son kez sinyal vermiş, 10 yıl boyunca hiçbir izine rastlanamamıştı. Dünya havacılık tarihinde ise gizemi çözülemeyen olaylar arasında yerini aldı.

 

Habere Tepki Ver

0

2

1

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading