Havadan ve karadan saldırdı, şimdi de denizden saldıracak! İsrail'den 'denizden uzak durun' tehdidi

Havadan ve karadan saldırdı, şimdi de denizden saldıracak! İsrail'den 'denizden uzak durun' tehdidi

Havadan ve kısmen karadan Lübnan'a saldırılar düzenleyen İsrail, birkaç gün çünde yüzlerle ifade edilen sivil katliamına imza attı. Soykırımcı İsrail şimdi de donanmayla saldıracağını duyurdu ve Lübnanlıları denizden uzak durmaları için tehdit etti.

Dünya

07.10.2024, 21:56

Lübnan'ın başkenti Beyrut'u havadan ağır bombadırmana tabi tutan İsrail, bu kez denizden saldıracağını duyurdu. Hizbullah'a karşı yapılacağı öne sürülen saldırı için Sayda kentinden itibaren balıkçı tekneleri dahil herkesi denizden uzak durmaları için tehdit eden İsrail'de ordu sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda  Sayda kentinin kuzeyindeki Avali Nehri hattından itibaren Lübnanlılara balıkçı tekneleri veya diğer deniz araçlarıyla açılmaktan acil olarak kaçınmaları uyarısında bulundu. 

İklim değişikliği Antarktika'yı etkiliyor: Artan sıcaklıklar bitki örtüsünü değiştirdi İklim değişikliği Antarktika'yı etkiliyor: Artan sıcaklıklar bitki örtüsünü değiştirdi Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRILARI

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 8 Ekim 2023'ten bu yana 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 2 bin 83 kişiyi katlettiğini duyurdu. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybetmişti. Bu saldırılara karşılık Hizbullah ise roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail bombardımanı ülke içinde yüz binlerce kişinin yerinden edilmesine sebep oldu. Ayrıca on binlerce kişinin Suriye'ye geçtiği belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading