Hedefleri belirledik! Avrupa başkentlerine saldırı tehdidi: Füze sistemlerimiz hazır

Hedefleri belirledik! Avrupa başkentlerine saldırı tehdidi: Füze sistemlerimiz hazır

Rusya ve Batı arasındaki gerilim her geçen gün katlanarak artıyor. Son olarak Avrupa başkentlerini füze saldırısıyla tehdit eden Vladimir Putin'in sözcüsü Peskov hedeflerin daha önceden belirlendiğini duyurdu. 

Dünya

15.07.2024, 15:30

Rusya tehditleri NATO zirvesinin oturum aralarında yeni ABD silahlarının Almanya'ya konuşlandırılacağına ilişkin son duyuruların ardından daha da arttı. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya'nın Batı'nın silahlanmasına tepki olarak Avrupa başkentlerini bile hedef alması gerçeğinin yeni bir gerilim seviyesini temsil ettiğini söyledi. 

İran'ın İsrail'e attığı füzeler Yunan basınını korkuttu: 'Bunlardan Türkiye'de de var' İran'ın İsrail'e attığı füzeler Yunan basınını korkuttu: 'Bunlardan Türkiye'de de... Haberi Görüntüle

HEDEFLERİ BELİRLEDİK

Rus haber ajansına konuşan Peskov, "Füzelerimiz için Avrupa'da bazı noktaları zaten belirledik" ifadelerini kullandı.  Bu Avrupa ülkelerinin başkentleri potansiyel kurbanlar arasında yer alıyor diyerek devam eden Peskov, "Her zaman paradoksal bir durum vardı: ABD çeşitli menzil ve kalibrelerde füzeleri konuşlandırdı ve bunlar geleneksel olarak her zaman ülkemize yönelikti." şeklinde konuştu.

Rusya füzelerini Avrupa'daki hedeflere kilitledi... Devlet kurumu Tass'a konuşan Peskov, "Ülkemiz Avrupa'daki Amerikan füzelerinin hedefinde. Bütün bunları daha önce de yaşadık, daha önce de oldu." ifadelerini kullandı.

Türkiye hipersonik yarışta: TAYFUN füzesi mach 5.5 hıza ulaşacak Türkiye hipersonik yarışta: TAYFUN füzesi mach 5.5 hıza ulaşacak Haberi Görüntüle

FÜZELER ALMANYA'YA YERLEŞECEK

Bu hafta Washington'da düzenlenen NATO zirvesi sırasında, ABD'nin 2026'dan itibaren Rusya'ya kadar uzanan silah sistemlerini yeniden Almanya'ya yerleştirmek istediği öğrenildi. Bunlar arasında teknik olarak nükleer silahlarla da donatılabilen, menzili 2.500 kilometreye kadar olan Tomahawk tipi seyir füzelerinin yanı sıra SM-6 uçaksavar füzeleri ve yeni geliştirilen hipersonik silahlar da yer alacak. 

Öte yandan Rusya ile Batı arasındaki gerilim sürerken, Ukrayna ile Rusya'nın müttefiki Belarus arasındaki sınırda da sürpriz gelişmeler yaşanıyor. Belaruslu lider Alexander Lukashenko, sınırın her iki tarafına da sürekli birlikler yığılmasının ardından, birliklere yaptığı ziyaret sırasında her şeyin açık olduğunu söyledi ve çatışmanın sona erdiğini ilan etti. Belta haber ajansı tarafından “Şimdi Ukraynalılarla hiçbir komplikasyonumuz yok ve umarım hiçbir şey olmayacak” dedi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading