Her ay 30.000 amatör asker cepheye gidiyor! Ülkede adam kalmadı: Kırmızı alarm verildi

Her ay 30.000 amatör asker cepheye gidiyor! Ülkede adam kalmadı: Kırmızı alarm verildi

Söz konusu rapora göre Kiev, yeni seferberlik sayesinde Rus işgaline karşı kendisini savunmak için çok sayıda adamı askere alabiliyor. Ancak sahadaki komutanlar, yetersiz eğitimli ve aynı zamanda motivasyon eksikliği olan personelden şikayetçi.

Dünya

27.09.2024, 13:12

Ukrayna'nın yazdan bu yana yürüttüğü seferberlik kampanyasıyla sayısal olarak büyük başarı elde ettiği söyleniyor. Üst düzey Ukraynalı yetkililere atıfta bulunan "Financial Times", yeni zorunlu askerlik yasasının yürürlüğe girdiği Mayıs ayından bu yana ayda 30.000 askerin askere alındığını söylüyor. Uzmanlara göre nüfusu üç kattan fazla olan Rusya'nın her ay harekete geçtiği rakam tam da bu rakam.

Fakat şu anda Ukrayna tarafında yeni işe alınanlar için eğitim ve motivasyon eksikliği konusunda endişeler var. Rapora göre bu durum onların saldırıya uğradıklarında ya da çatışma sırasında öldürülürken ya da yaralanırken hızla mevzilerini terk etmelerine yol açıyor.

Rusya Çin askeri tesisini bombaladı! Dünyanın en büyük uçak motorları burada üretiliyordu Rusya Çin askeri tesisini bombaladı! Dünyanın en büyük uçak motorları... Haberi Görüntüle

ASKER YOK EKİPMAN YOK

Dört komutan, bir komutan yardımcısı ve dört tugaydan yaklaşık bir düzine asker, temel savaş becerilerinin eksik olduğunu söyledi. Komutanlar, yeni piyade birliklerinin yüzde 50 ila 70'inin ilk rotasyona başladıktan sonraki günler içinde öldürüleceğini veya yaralanacağını tahmin ediyordu.

72. Mekanize Tugay komutan yardımcısı Financial Times'a "Yeni adamlar göreve geldiğinde, çoğu ilk mermi isabetinde kaçıyor" dedi. Tugay, "Ukrayna direnişinin kalesi" olarak da bilinen, şu anda özellikle sıcak çatışmaların yaşandığı Vuhledar şehrinde uzun süredir konuşlanmış durumda.

Kurachowe'den bir komutan da oldukça tartışmalı bir şekilde şunları söyledi: 

"Bazı çocuklar korkudan donuyor ve düşmana ateş etmeye cesaret edemiyorlar, sonra da ceset torbalarıyla geri dönenler ya da ciddi şekilde yaralananlar onlar oluyor." 

Rus silahlı kuvvetleri son haftalarda hem Wuhledar hem de Kurachowe'de başarılar elde etti.

310 milyon dolarlık zarar! İsrail aşkı ABD'ye pahalıya patladı: 10 adet MQ-9 Reaper yere çakıldı 310 milyon dolarlık zarar! İsrail aşkı ABD'ye pahalıya patladı: 10... Haberi Görüntüle

GÖNÜLLÜ ASKERLİK BAŞVURUSU

Mayıs ayından bu yana, 25 ila 60 yaşları arasındaki Ukraynalı erkekler kayıt yaptırmak zorunda kalıyor ve bazen de baskı altında askere alınıyor. Bazıları sokakta ekipler kurarak kendilerine yaklaşılmasından korkuyor. Diğerleri de ülkeden kaçıyor ya da kaçmaya çalışırken tutuklanıyor. Askerlik hizmetine tabi olan Ukraynalı erkeklerin ülkeyi terk etmeleri genel olarak yasaktır.

Çok daha fazla adam Ukrayna'yı Rus işgalcilere karşı savunmaya hazır. Varşova'dan gelen bilgilere göre Polonya'da bile binlerce Ukraynalı, Polonya ordusu tarafından eğitilen bir tugay kurmaya gönüllü oldu.

Ukrayna için engel olan sadece bazı yeni işe alınanlar arasındaki motivasyon ve eğitim eksikliği değil. Yeni askerler yalnızca mevcut birimleri yenilemek için değil, aynı zamanda birkaç bin askerden oluşan yeni tugaylar oluşturmak için de kullanılacak. Ancak Kiev'den gelen bilgilere göre ekipman eksikliği var ve bunların çoğunun Batı'dan sağlanması gerekiyor.

Askeri uzman Albay Reisner'e göre Ukrayna, 2025'te 160'tan 169'a kadar on yeni tugayla "yeniden saldırı yeteneğine sahip olmak" istiyor. Ancak Cumhurbaşkanı Zelenskyj, şu ana kadar yalnızca Batı'dan gelen tanklar ve zırhlı personel taşıyıcıları gibi ağır askeri teçhizatın dört yeni tugayı yeterli düzeyde tedarik edebildiğini söyledi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading