Heron'a laf edeni hiç gördünüz mü? Haluk Bayraktar'dan çok sert açıklama: Türkiye'nin kazanımlarını sosyal medya operasyonlarına kurban ettirmeyeceğiz

Heron'a laf edeni hiç gördünüz mü? Haluk Bayraktar'dan çok sert açıklama: Türkiye'nin kazanımlarını sosyal medya operasyonlarına kurban ettirmeyeceğiz

Sosyal medye hesabından paylaşımda bulunan BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. İsrail'den milyarlarca dolar ödenerek alınan Heron'ların eleştiri konusu olduğunu gördünüz mü? sorusunu soran Bayraktar, "Türkiye'nin kazanımlarını sosyal medya operasyonlarına kurban ettirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Dünya

29.09.2024, 16:22

Son 20 yılda Türkiye'nin savunma sanayiindeki gelişmeleri sosyal medya hesabından ele alan BAYKAR Genel Müdürü Bayraktar çok çarpıcı açıklamalara imza attı. 

"Bugüne kadar İsrail'den tedarik edilen Heron'ların veya yurtdışından milyarlarca dolar ödenerek alınan diğer askeri ürünlerin eleştiri konusu olduğunu gördünüz mü? Sosyal medyada bu konular hakkında bir tartışma yapıldığını hatırlıyor musunuz?" ifadelerini kullanan BAYKAR Genel Müdürü Bayraktar şöyle devam etti;

"Bundan 20 yıl önce Türkiye, İsrail’den Heron insansız hava araçlarını yüzlerce milyon dolar ödeyerek tedarik ediyordu. Üstelik bu araçlar silahsızdı. Yerli muadillerine göre 5-10 kat daha fazla maliyetle temin edilen bu sistemler, hem yüksek maliyet hem de operasyonel zorluklar çıkarıyordu. Türkiye bu araçları kullanırken birçok problemle karşılaşıyor ve çözüm dahi bulamıyordu.

ABD, Lübnan'daki kanlı saldırıyla ilgili İsrail'i korudu: 'Kimin sorumlu olduğunu bilmiyoruz' ABD, Lübnan'daki kanlı saldırıyla ilgili İsrail'i korudu: 'Kimin sorumlu olduğunu... Haberi Görüntüle

"20 YILDA DEVRİM YAPILDI"

Aradan geçen 20 yılda Türkiye, bu alanda devrim niteliğinde adımlar attı. Bugün en ileri teknolojik kabiliyetlere sahip SİHA'ları üretiyor ve ihtiyaçlarımızı çok daha maliyet etkin bir şekilde karşılıyoruz. Dahası Türkiye bu alanda dünya pazarının lideri konumuna geldi.

Kardeş ülke Azerbaycan’daki ADEX Uluslararası Savunma Fuarı’nda Türk firmalarının dominant bir rol üstlenmesi ve büyük sponsorlar arasında yer alması da bu başarının en somut göstergesidir. Bu gelişmeden ancak gurur duyulabilir.

Sosyal medyada bize karşı yürütülen "false flag" operasyonlarına alışığız. Ülkemizin milli kazanımlarını sosyal medya operasyonlarına kurban ettirmemeye kararlıyız."

Soykırım ortağı Almanya'dan İsrail kararı! Resmen durduruldu Soykırım ortağı Almanya'dan İsrail kararı! Resmen durduruldu Haberi Görüntüle

İSRAİL VE ABD DOMİNASYONUNA SON

Daha önce yaptığı paylaşımda ise Bayraktar, "Tamamen Baykar öz kaynaklarıyla geliştirdiğimiz Bayraktar KIZILELMA, ülkemizin tam bağımsız geleceğinde ve savunma sanayimizde yeni bir dönemin kapılarını açıyor.

Dünyada şu anda yaklaşık 11 bin insanlı jet uçağı var. Gelecek 30-40 yıl içinde bu uçakların tamamı insansız savaş uçaklarına evrilecek. Bugün milyarlarca dolar insanlı savaş jetlerine yapılan yatırımların tamamı yakın gelecekte atıl kalacak. Biz geleceğin teknolojilerine odaklanıyoruz.

Baykar bundan 20 yıl önce 7 kişilik bir ekiple, yine tamamen öz kaynaklarıyla, tek bir sipariş veya herhangi bir kredi vb. olmaksızın çalışmaya başladı. O günden bugüne tüm engelleri aşarak nasıl adım adım büyüdüysek bugün de aynı vizyonla hareket ediyoruz.

ABD'nin, İsrail'in ve Çin'in domine ettiği rekabete açık dünya arenasında 35 ülkeye ihracat yaparak geliştirdiğimiz yüksek teknolojiyle ülkemizi zirveye çıkardık ve dünya pazarında ülkemizin en büyük pay sahibi olmasını sağladık. Dünyanın en büyük İHA üreticisi olarak insansız savaş uçağında da en ileri teknolojiyi geliştirerek bu alanda da lider olacağız.

Üretim prototipimizin ilk uçuş testini başarıyla tamamlaması, Türkiye’nin insansız savaş uçağı teknolojisinde ne kadar büyük bir yol kat ettiğini bir kez daha gösterdi." ifadelerini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading