Hindistan ateşle oynuyor: Keşmir'de Hindu köyleri silahlandırılıyor!

Hindistan ateşle oynuyor: Keşmir'de Hindu köyleri silahlandırılıyor!

Hindistan yönetimi nüfusunun büyük çoğunluğu Müslüman olan Keşmir bölgesindeki Hindu köylerini silahlandırıyor.

Dünya

04.02.2024, 18:29

Hindistan ordusu uzun yıllardır Keşmir'in bağımsızlığını veya Pakistan'a katılmasını savunan güçlerle çatışıyor. Çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısı ise on binlerle ifade edilecek seviyelere ulaştı.

Alçaktan uçuş Demir Kubbe'yi uyuttu! İsrail'in çok güvendiği sistemi  çökertilebilir! Alçaktan uçuş Demir Kubbe'yi uyuttu! İsrail'in çok güvendiği sistemi çökertilebilir! Haberi Görüntüle

KÖYLERİ SİLAHLANDIRIYORLAR

Hindistan'ı yöneten Hindu milliyetçisi iktidar, kendilerince ürettiği bahanelerle "Köy Koruma Muhafızları" isimli yeni paramiliter gücün kurulduğunu açıklamıştı. Köy Koruma Muhafızları'nın Pakistan-Hindistan sınırı boyunca silahlandırıldığı bildirildi.

ABD'li siyasetçiler küçük kızlara tecavüz ediyor! Gazeteci Rick Wiles anlattı: Mossad'ın elinde şantaj görüntüleri var! ABD'li siyasetçiler küçük kızlara tecavüz ediyor! Gazeteci Rick Wiles anlattı:... Haberi Görüntüle

MÜSLÜMANLAR ENDİŞELİ

Yeni silahlı kuvvet Hindular arasında oldukça popüler olsa da bölgedeki Müslüman köylüler, Köy Koruma Muhafızlarının bölgedeki sorunları derinleştirmesinden endişe ediyor.

Bölgede yaşayan yaşlı bir Müslüman köylü konuyla ilgili, "Endişem silahların sadece tek bir topluluğa dağıtılması. Şimdi silahlar gençler tarafından tehdit edercesine sallanıyor. Bu hiçbirimiz için iyi değil. Gerginliğin arttığını hissediyorum" ifadelerini kullandı.

Fransa terör devletinden izahat istedi! Macron'dan İsrail'e ambargo çağrısı Fransa terör devletinden izahat istedi! Macron'dan İsrail'e ambargo çağrısı Haberi Görüntüle

DAHA ÖNCE DE SİLAHLANDIRMIŞLARDI

Hindistan'da ilk olarak 1990'ların ortasında bölgedeki sivilleri silahlandırma yoluna gitmiş, o dönem yaklaşık 25 bin adam ve kadın silah altına alınarak köy koruma komiteleri kurulmuştu.

Ancak daha sonraki süreçte insan hakkı örgütleri, bu komitelerin sivillere karşı suçlar işlediğini öne sürmüş, silahlı gruplara karşı en az 210 cinayet, tecavüz ve gasp davası açılmıştı. Bu davalarda sanıkların yüzde 2'sinden azı hüküm giydi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading