Hindistan'dan Türkiye'ye BRICS vetosu: Üyelik başvurusu reddedildi!

Hindistan'dan Türkiye'ye BRICS vetosu: Üyelik başvurusu reddedildi!

Hindistan'ın Türkiye'nin BRICS üyelik teklifini reddettiği öne sürüldü. Alman BILD gazetesinin haberine göre, Hindistan, Pakistan ile Türkiye'nin iyi ilişkilerini gerekçe göstererek, Ankara'nın BRICS'e katılma talebini geri çevirdi.

Dünya

24.10.2024, 17:30

Alman BILD gazetesine göre, Hindistan, Türkiye'nin BRICS üyeliği için yaptığı başvuruyu reddetti. Hindistan’ın bu kararı nedeniyle BRICS üyeliği için gerekli oy birliğinin sağlanamadığı bildirildi.

 

Soykırım ortakları anlaştı: İsrail'in İran'a saldırısı o tarihten önce askeri noktalara olacak Soykırım ortakları anlaştı: İsrail'in İran'a saldırısı o tarihten önce askeri... Haberi Görüntüle

PAKİSTAN GEREKÇE GÖSTERİLDİ 

BRICS ülkelerinin, Türkiye'nin üyelik başvurusuna yönelik olumsuz tutumunun arka planında, Türkiye'nin Pakistan ile geliştirdiği ilişkilerin önemli bir faktör olduğu vurgulanıyor.

Eski Avrupa Parlamentosu Milletvekili Mick Wallace'tan İsrail'e sert tepki: İsrail BM'den çıkarılmalıdır! Eski Avrupa Parlamentosu Milletvekili Mick Wallace'tan İsrail'e sert tepki: İsrail... Haberi Görüntüle

DİPLOMASI TRAFİĞİ DEVAM EDİYOR 

Diğer yandan, Rus haber ajansı Tass, BRICS devlet ve hükümet başkanlarının Kazan'daki zirvede gruba şimdilik yeni üye kabul etmeme kararı aldıklarını aktardı. Bu durum, Türkiye'nin BRICS üyeliği konusunda belirsizliği artırırken, uluslararası diplomasi arenasında farklı dinamiklerin de göz önünde bulundurulması gerektiğini ortaya koyuyor.

Dünya sustukça o daha da küstahlaşıyor! Netanyahu UNIFIL'ı hedef aldı: Lübnan'dan çekilin Dünya sustukça o daha da küstahlaşıyor! Netanyahu UNIFIL'ı hedef aldı:... Haberi Görüntüle

OYBİRLİĞİ SAĞLANAMADI

Böylece, üyelik için gerekli oybirliği sağlanamadı. BRICS’te bir araya gelen üye ülkelerin hükümet başkanlarının gruba şimdilik yeni üye almama kararı aldığı bildirildi.

Türkiye'nin BRICS üyeliğiyle ilgili gelişmelerin takip edilmesi, uluslararası ilişkilerdeki dengeleri etkileyecek önemli bir unsur olarak değerlendiriliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading