Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanovic'ten Ukrayna ve NATO çıkışı: 'Bunu yapmak aptalca'

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanovic'ten Ukrayna ve NATO çıkışı: 'Bunu yapmak aptalca'

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanovic, "Hırvatistan Cumhurbaşkanı olduğum sürece, Hırvat askerlerinin Ukrayna'da bulunmasına ilişkin hiçbir belgeyi imzalamayacağım. Ukrayna'da asker eğitmek için bir NATO misyonu oluşturmak aptalcadır; böyle bir misyon asla olamaz." dedi.

Dünya

09.10.2024, 01:54

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic, Rusya-Ukraya Savaşı'nın ilk günden itibaren Ukrayna için istenmeyen bir yönde geliştiğini belirtti. Milanovic, savaşta öldürülen ve yaralanan insanara yenilerinin eklenmesini istemediklerini söyledi ve "Bu, ister Washington ister Moskova olsun, herkesin iştahını tatmin edecek mi?" diye sordu.

Savaş isteyenlerin kendi çocuklarını savaşa gönderebileceğini söyleyen Hırvatistan Cumhurbaşkanı, "Ben de dahil hepimiz Ukrayna’yı bu felaket duruma getirdik. Ülke yok edildi ve bunun bir an önce durdurulması gerekiyor." dedi

Çatışmanın diplomatik olarak çözülmesi çağrısında bulunan Milanovic, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden iki yıldan fazla bir süre sonra, "birinin NATO'yu çatışmaya dahil etmeye karar verdiğini" vurguladı.

200 füze '0' ölü! Acem tiyatrosu gururla sunar: İran'ın balistik füzeleri nereyi vurdu? 200 füze '0' ölü! Acem tiyatrosu gururla sunar: İran'ın balistik... Haberi Görüntüle

"UKRAYNA İÇİN NATO MİSYONU OLUŞTURMAK APTALCA"

Milanovic, "Bunu saklamaya çalışan her kimse halkı yanıltıyor, çünkü vatandaşların bilmeye hakkı var" diyerek, Hırvatların büyük çoğunluğunun Ukrayna'daki çatışmaya herhangi bir aktif katılımı uzun süredir reddettiğini ekledi. Kendilerinin de herhangi vir çatışmaya dahil olmayacaklarını bildiren Milanovic, "Hırvatistan Cumhurbaşkanı olduğum sürece, Hırvat askerlerinin Ukrayna'da bulunmasına ilişkin hiçbir belgeyi imzalamayacağım. Ukrayna'da asker eğitmek için bir NATO misyonu oluşturmak aptalcadır; böyle bir misyon asla olamaz." dedi.

Sözlerine devam eden Milanovic, iki yılı aşkın kanlı savaşın ardından Ukraynalılara nasıl savaşacaklarını öğretemeyeceklerini belirtti ve Ukraynalıların artık bu alanda doktorasının olduğunu söyledi.

Milanovic ayrıca Hamas'ın 7 Ekim 2023'teki saldırısının ardından İsrail'in misilleme tedbirlerini kınadı ve bunları "hiçbir hesap verme sorumluluğu olmayan barbarca baskı" olarak nitelendirdi. Milanovic, Slovenya'yı da Filistin'i tanıdığı için övdü.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading