Yandex Metrica

Hizbullah ateşle oynuyor! Nasrallah'tan Kıbrıs'a tehdit: Üslerinizi açarsanız sizi vururuz!

Hizbullah ateşle oynuyor! Nasrallah'tan Kıbrıs'a tehdit: Üslerinizi açarsanız sizi vururuz!

Hizbullah lideri Nasrallah, Lübnan'a olası saldırı halinde İsrail uçaklarına üslerini açması halinde Kıbrıs'ı da hedef alacaklarını açıkladı. Nasrallah, 'Kıbrıs'ı savaşın bir parçası kabul edeceğiz.' dedi.  

Dünya

20.06.2024, 20:02

Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İsrail'in Lübnan'a olası topyekûn saldırısı durumunda Avrupa Birliği üyesi Güney Kıbrıs Rum Yönetimi bölgesini hedef alacakları açıkladı.

Nasrallah, İsrail ordusunun 11 Haziran'da Lübnan'ın güneyine düzenlediği hava saldırısında öldürülen Talib Sami Abdullah için düzenlenen anma törenine video-konferansla katılarak haddini aşan açıklamalar yaptı.

Kayıp şehir bulundu: Hazine avcılarını heyecanlandıran keşif: İnciler, değerli taşlar, altınlar... Kayıp şehir bulundu: Hazine avcılarını heyecanlandıran keşif: İnciler, değerli taşlar,... Haberi Görüntüle

İLK DEFA BÖLGELERİ TERK EDİYORLAR

İsrail devletinin kuruluşu olan 1948'den bu yana ilk defa kuzeydeki İsraillilerin bölgelerini terk etmek zorunda kaldığını ve İsrail'in orada güvenlik kemeri inşa etmek zorunda kaldığını vurgulayan Nasrallah, Lübnan cephesinin en açık kanıtlarından birisinin İsrailli liderler ve yerleşimlerden duydukları isyan çığlıkları olduğunu söyledi.

İsrail'in Kıbrıs'ta sürekli askeri tatbikat yaptığını vurgulayan Nasrallah, Lübnan'a yönelik olası bir saldırıda Kıbrıs'ın havalimanı ve askeri üsslerini kullanacağı yönünde istihbarat ve duyumlar aldıklarını açıkladı.

Kıbrıs'ın Lübnan'a saldırı için İsrail'e üslerini açması halinde Hizbullah'ın Kıbrıs'ı savaşın bir parçası kabul edeceği ve buna göre tutum sergileyeceğini ifade etti.

Balkanlarda hayat durdu: 4 ülkede elektrik kesildi, insanlar sokaklara akın etti! Balkanlarda hayat durdu: 4 ülkede elektrik kesildi, insanlar sokaklara akın... Haberi Görüntüle

'MEVZİİLER BOŞ DEĞİL'

Hizbullah'ın savaş niyeti olmamasına rağmen İsrail'in korkudan dolayı kuzeydeki kuvvetlerini güçlendirmeye devam ettiğini belirten Nasrallah,  İsrail ordusu açısından Gazze'deki cepheyi etkilediğini açıkladı.

Nasrallah, "Lübnan'a dayatılabilecek herhangi bir savaş halinde Celile'ye (İsrail'in kuzey bölgeleri) saldırı olasılığı mevcut" dedi. Bu sözlere ek olarak, "Mevziiler boş değil ve hala içerisinde askerler var" dedi.

Habere Tepki Ver

1

1

0

1

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading