Sitede Ara

Hizbullah bu kez çok iyi vurdu: İsrail kışlasında kamikaze İHA'lar düştü! İşte ilk görüntüler

Hizbullah bu kez çok iyi vurdu: İsrail kışlasında kamikaze İHA'lar düştü! İşte ilk görüntüler

Hizbullah üyeleri son dönemin en ciddi saldırılarından birine imza atarak Tel Aviv ile Hayfa kentleri arasındaki Binyamina'da bulunan İsrail kışlasını kamikaze İHA'larla hedef aldı: İlk belirlemelere göre 4 asker öldü, yaklaşık 70'i de yaralandı.

Dünya

14.10.2024, 01:00

Lübnan'da Hizbullah üyeleri İsrail'e yönelik en büyük saldırılardan birini gerçekleştirdi. Lübnan güneyinden ateşlenen kamikaze İHA'lar, sınıra 70 kilometre mesafede, Tel Aviv ile Hayfa kentleri arasında bulunan Binyamina kasabasında bir kışlayı vurdu. 

Hayfa'nın güneyinde yer alan ve soykırımcı Golani Tugayı üyelerinin bulunduğu Zarit Kışlası'na yağan bombalı dronlar 4 İsrail askerini öldürürken yaklaşık 70 askerin de yaralanmasına yol açtı. 

İsrail ordusu saldırıda 4 askerin öldüğünü, yaralılardan 7'sinin durumunun ise ciddi olduğunu duyurdu. Başarılı operasyonun ardından Hizbullah tarafından yapılan açıklamada Binyamina'daki kışlaya 'bir dizi insansız hava aracıyla saldırı düzenlendiği' belirtildi. 

"Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkına ve onların yiğit ve onurlu direnişine destek olmak, Lübnan ve halkını savunmak amacıyla operasyon gerçekleştirildi" denilen açıklamada, sözkonusu kışlada işgalci Golani Tugayı'nın eğitim gördüğü kaydedildi.

Kızıldeniz'den geçiş yok! Yine füzeler konuştu: Amerikan petrol gemisi ağır hasar aldı Kızıldeniz'den geçiş yok! Yine füzeler konuştu: Amerikan petrol gemisi ağır... Haberi Görüntüle

KAMİKAZE İHA YEMEKHANEYE DÜŞTÜ 

Kamikaze İHA'ların patlaması sonrasında olay yerindeki yaralı ve ölülerin tahliye edilmesi için çok sayıda İsrail helikopteri Binyamina'ya yöneldi. İsrail ordusu ise saldırıyla eşzamanlı olarak Lübnan'dan fırlatılan bir İHA'nın düşürüldüğünü ileri sürdü. 

Hizbullah'ın saldırısı, ABD ordusunun İsrail'e balistik füze koruması sağlayacak THAAD hava savunma sisteminin bölgeye kurulacağını açıklamasının ardından geldi. 

Hizbullah'ın kullandığı kamikaze İHA Mirsad-1

Lübnan merkezli örgütün, İsrail kışlasını Mirsad-1 adında kamikaze İHA ile vurduğu belirtiliyor.

Yaklaşık 40 kilogram patlayıcı taşıyabilen bu hava araçları, saatte 370 kilometre hızla uçarken 120 kilometre menzile dek ulaşabiliyor. Mirsad-1'in çok alçaktan uçtuğu için İsrail hava savunma sistemlerini atlatmayı başardığı kaydediliyor.   

Bölgeden yansıyan fotoğraf ve görüntüler, Hizbullah İHA'larının işgalci İsrail askerlerinin kışlada yemek yedikleri sırada yemekhaneye düştüğünü ortaya koyuyor. Böylece İsrail askerlerine tek seferde büyük hasar verildi. 

İsrail, Lübnan güneyine yönelik kara saldırılarında da büyük kayıplar veriyor. 13 Ekim 2024 günü yaşanan çatışmalarda 25 asker ciddi biçimde yaralanarak helikopterle hastanelere sevk edildi. 

İran'ın İsrail'e attığı füzeler Yunan basınını korkuttu: 'Bunlardan Türkiye'de de var' İran'ın İsrail'e attığı füzeler Yunan basınını korkuttu: 'Bunlardan Türkiye'de de... Haberi Görüntüle

BU İŞ ÇOK KANLI OLACAK

Saldırının ardından İsrailli siyasi analist, Haaretz yazarı Gideon Levi dikkat çekici tespitlerde bulundu. Lübnan savaşının henüz başında olduklarını dile getiren Levi, "Bu savaşa bu kadar hevesli olan herkes bunun çok ağır bedellerle sonuçlanacağını bilmeli" dedi. 

Hizbullah'ın 2006 yılındakinden daha güçlü durumda olduğunu kaydeden Levi, "Bu kolay bir iş olmayacak ve çok kanlı olacak. Son saldırı, Hizbullah'ın hayatta ve ayakta olduğunun bir mesajıdır" ifadelerini kullandı. 

Netanyahu'nun katil ortakları bile karşı çıktı: Gazze'deki soykırıma diriliş kılıfı Netanyahu'nun katil ortakları bile karşı çıktı: Gazze'deki soykırıma diriliş kılıfı Haberi Görüntüle

BİR GÜZEL HABER DE HAMAS'TAN

Hizbullah'ın İsrail'e yönelik kamikaze İHA'lı saldırılarının ardından bir sevindirici haber de Gazze'den geldi. Hamas'a bağlı İzzeddin Kassam Tugayı, Han Yunus ilçesinin doğusunda bulunan işgalci teröristleri bombalı İHA ile vurdu. 

Yayınlanan görüntüler Hamas üyesi mücahidlerin artık dolanan mühimmat türündeki kamikaze İHA'ları kullandığını gözler önüne serdi. Yere kurulu rampadan fırlatıldıktan sonra arka tarafındaki pervaneli motordan güç alarak uçuş gerçekleştiren kamikaze İHA, İsrail askerlerinin bulunduğu bir aracı hedef aldı. 

İzzeddin Kassam Tugayı, operasyonda 4 işgalcinin öldürüldüğünü kaydetti. Bu tip uçar mühimmatların daha sık kullanılması halinde tecavüzcü soykırımcıların daha ağır kayıp vermesine kesin gözüyle bakılıyor. 

 

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading