Hizbullah'tan Hayfa'ya roket saldırısı: Zofolon askeri sanayi üssü vuruldu

Hizbullah'tan Hayfa'ya roket saldırısı: Zofolon askeri sanayi üssü vuruldu

Hizbullah, İsrail'in Lübnan'daki saldırılarına cevap veriyor. Komuta kademesinden birçok ismi kaybeden hareket, Hayfa Körfezi'ne ve Yukarı Celil bölgesine 35 roket fırlattı. Hizbullah'tan yapılan açıklamada Hayfa'nın kuzeyindeki Zofolon askeri sanayi üssünün çok sayıda roketle vurulduğu, Misgav Am yerleşim birimindeki bir askeri grubun "topçu mermileriyle" bombalandığı belirtildi.

Dünya

12.10.2024, 23:01

İsrail, Filistin topraklarındaki katliamlarına Lübnan topraklarında devam ediyor. Kısa sürede on binlerce sivili öldüren işgal ordusu, Batılı ülkelerden aldığı cesaretle soykırıma varan cinayetler işliyor. Gazze ve Batı Şeria'dan sonra gözünü Lübnan'a diken soykırım ordusu, Hizbullah üyelerine saldırı bahanesiyle 2 bin 200'den fazla sivili öldürdü.

İşte bölgede olup bitenler:

İran İsrail'i hangi füzeler ile vurdu? Balistik füze nedir? Fatih-110, Kadir-110, Şahab-3 balistik füzelerinin özellikleri İran İsrail'i hangi füzeler ile vurdu? Balistik füze nedir? Fatih-110,... Haberi Görüntüle

SAAT: 22.25 HİZBULLAH'TAN TEL AVİV'E KAMİKAZE DRONLARLA SALDIRI

Hizbullah, Tel Aviv'in banliyölerinin "kamikaze dronlarla" hedef alındığını duyurdu. Hareketten yapılan açıklamada işgal altındaki Golan Tepeleri'ndeki Maaleh Golani askeri üssüne de roketli saldırı düzenlendiği bildirildi. Hizbullah, başka bir açıklamasında ise kuzeydeki Celil bölgesinde bulunan Kfar Giladi yerleşim birimindeki İsrail güçlerinin toplandığı bölgeyi roketlerle vurduğunu bildirdi.

Elektriksiz 4 yıl geçirdiler! Koskoca mahallede bu sıkıntı hala devam ediyor Elektriksiz 4 yıl geçirdiler! Koskoca mahallede bu sıkıntı hala devam... Haberi Görüntüle

SAAT: 19.37 HAYFA KÖRFEZİ VE YUKARI CELİL BÖLGESİ VURULDU

Lübnan'dan Hayfa Körfezi ve kuzeydeki Yukarı Celil bölgesine peş peşe roketler fırlatıldı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada 35 roket fırlatıldığı ve bu roketlerden bazılarının engellendiği belirtildi. Demir Kubbe'nin fırlatılan bazı roketleri kaçırdığı ve roketlerin bölgeye düştüğü bildirildi.

Hizbullah'tan yapılan açıklamada ise Hayfa'nın kuzeyindeki Zofolon askeri sanayi üssünün çok sayıda roketle vurulduğu, Misgav Am yerleşim birimindeki bir askeri grubun "topçu mermileriyle" bombalandığı belirtildi. Hizbullah, mensuplarının, Hayfa'nın batısındaki Kiryat Eliezer hava savunma üssüne kamikaze dronlar ile saldırı düzenlediğini ve hedeflerin "hassas" şekilde vurulduğunu kaydetti.

Siyonist 25 ülkeye 'tek yol bu' diyerek gönderdi!  İsrail'den Lübnan'a iki ateşkes şartı Siyonist 25 ülkeye 'tek yol bu' diyerek gönderdi! İsrail'den Lübnan'a... Haberi Görüntüle

SAAT: 18.57 SURİYE'YE GÖÇ DEVAM EDİYOR

Lübnan’da bulunan Suriyeliler ve Lübnanlılar, İsrail’in Lübnan'a yönelik devam saldırıları nedeniyle göç etmeye devam ediyor. Ülkenin güneyinden çıkan Suriyeliler ve Lübnanlıların bir kısmı, yanlarına alabildikleri eşyalarıyla Lübnan’ın Masna kentinden Suriye tarafına geçti. 

Hizbullah savaşmadan kaçıyor: Suriye'nin nüfus yapısı bir kez daha değişiyor Hizbullah savaşmadan kaçıyor: Suriye'nin nüfus yapısı bir kez daha değişiyor Haberi Görüntüle

SAAT 18.00 İSRAİL YİNE BM'Yİ HEDEF ALDI

Lübnan ile İsrail sınırında görev yapan BM barış gücü askerleri üst üste üçüncü saldırıya hedef oldu. Kısaca UNIFIL olarak bilinen görev gücü, Akdeniz kıyısındaki Nakura'da yer alan ana üssün makineli tüfek ateşiyle vurulduğunu ve bir askerin yaralandığını açıkladı. Verilen bilgiye göre, saldırı gece gerçekleşti.

Avrupa sokaklar kan gölüne dönecek! İstihbarat şefi uyardı: Rusya ve İran'ın planları dehşet verici Avrupa sokaklar kan gölüne dönecek! İstihbarat şefi uyardı: Rusya ve... Haberi Görüntüle

SAAT 17.30 İSRAİL ASKERLERİ SURİYE'DE

Katar televizyonu Al Jazeera, İsrail askerlerinin sınır hattındaki Kuneytra'da Suriye toprakaklarını girdiğini duyurdu. Haberde zırhlı araçlarla bölgeye giren buldozerlerin sınırın yarım kilometre kadar içine girdiği ve kazı yaptığı aktarıldı. Kazı yapılan bölgenin genişliği 1 kilometreyi buluyor. Öte yandan Al Jazeera'ya konuşan kaynaklar, kazının ardından İsrail işgal birliklerinin bölgenin etrafına dikenli tel çektiğini ve Suriye topraklarını ilhak ettiğini söyledi.

İran seni sattı! Nasrallah'ın en yakın dostu günler öncesinden uyarmıştı: Dünyayı sarsacak o açıklama İran seni sattı! Nasrallah'ın en yakın dostu günler öncesinden uyarmıştı:... Haberi Görüntüle

SAAT 16.30 LÜBNAN'IN KUZEYİNE SALDIRI

İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinin ardından bugün kuzey bölgelere hava saldırıları gerçekleştirdi. Al Jazeera, İsrail jetlerinin Betrun bölgesindeki Deyr Billa'yı vurduğunu bildiriyor. Al Jazeera muhabiri Imran Khan, İsrail'in Lübnan'ın kuzeyini ikinci kez hava saldırılarıyla hedef aldığını belirtip bunun Lübnan halkı, hükümeti ve ordusu için endişe verici olduğunu vurguladı.

Netanyahu BM kürsüsünden açıklamıştı! Suudi Arabistan resti çekti: 'Normalleşme olmayacak' Netanyahu BM kürsüsünden açıklamıştı! Suudi Arabistan resti çekti: 'Normalleşme olmayacak' Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRILARI

Hizbullah'la İsrail, 7 Ekim Aksa Tufanı operasyonu sonrası; 8 Ekim 2023'ten bu yana çatışıyor. israil ordusu, Hizbullah mensuplarına operasyon bahanesiyle 23 Eylül'de Lübnan'ın güney kentleriyle beraber Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Bu saldırılarda toplamda 2 bin 255 kişi hayatını kaybetti. Öldürülenlerin 104'ünü çocuklar 194'ünü ise kadınlar oluşturuyor. Yaralananların sayısı ise 10 bin 524.

Bu arada İsrail, Hizbullah liderlerini hedef almaya da devam etti. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de İsrail ordusu tarafından Beyrut'a düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybetti. Hizbullah, bu saldırılara roketlerle karşılık veriyor ancak şimdiye kaar büyük bir hasar bilgisi geçilmedi. Lübnan'da İsrail bombardımanından ötürü yüz binlerce kişi yerinden oldu. Ülke içindeki göçler devam ederken Suriye'ye on binlerce kişinin geçtiği belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading