Hizbullah'tan intikam yemini! Nasrallah sonrası ilk açıklama: Hedeften zerre şaşmayacağız

Hizbullah'tan intikam yemini! Nasrallah sonrası ilk açıklama: Hedeften zerre şaşmayacağız

Hizbullah lideri Nasrallah'ı öldürmesinin ardından ilk defa açıklama yapan Hizbullah intikam çağrısı yaptı. "İsrail sivilleri, sağlık kurumlarını hedef alıyor" diyen Nasrallah'ın yardımcısı Naim Kasım, "Nasrallah'ın hedefinden şaşmayacağız" ifadelerini kullandı.

Dünya

30.09.2024, 14:48

Katil İsrail'in Lübnan'da düzenlediği suikast sonucu öldürdüğü Hizbullah lideri Nasrallah'ın yardımcısından ilk açıklama geldi. Nasrallah suikastının ardından ilk kez görüntülü açıklama yapan Naim Kasım, "İsrail sivilleri, sağlık kurumlarını hedef alıyor." dedi. Kasım, "Halklar Nasrallah’ı seviyordu, Nasrallah Filistin’e aşıktı." ifadelerini kullandı.

Para piyasalarının gözü bu haberde! FED bugün faiz kararını açıklayacak Para piyasalarının gözü bu haberde! FED bugün faiz kararını açıklayacak Haberi Görüntüle

"İSRAİL SİVİLLERE SALDIRIYOR"

Sözlerine devam eden Kasım, "Hasan Nasrallah sonsuza kadar bizimle birlikte olacaktır. Diğer mücahitlerin, şehitlerin ailelerine başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum. Toplantıda Nasrallah ile birlikteydiler." dedi.

20 liderin katıldığı bir toplantı değildi. Sadece muhafızları, korumaları vardı diyen Kasım, "İsrail katliamlar yapmaya, Lübnan'ınher bölgesinde suç işlemeye devam ediyor. Belirli köyleri, evleri hedef almaktadır. Sağlıkçılara ve sivillere saldırmakta, sokakta gezenlere, evde oturanlara saldırmaktadır. Bunlar savaşçı değildir." ifadelerini kullandı.

Hizbullah lideri Nasrallah'ın yardımcı Naim Kasım

Sözlerine devam eden Kasım, "ABD de her türlü imkanla destek olmaktadır. İsrail'in suç ortağıdır. Sınırısız askeri desteğin yanı sıra her türlü ekonomik desteği de sağlamaktadır." şeklinde konuştu.

İsrail saldırıyor İran bakıyor: Gücü mü yok, göz mü yumuyor? İsrail saldırıyor İran bakıyor: Gücü mü yok, göz mü yumuyor? Haberi Görüntüle

"HEDEFİMİZDEN ŞAŞMAYACAĞIZ"

Bu vahşetin yanına kalacağına düşünüyorsa gerçekten yanılıyor diyen Kasım, "Biz şehit olma aşkıyla yaşıyoruz. Çok fedakarlık yaptık. Çağrı cihazı saldırısında çok kayıp verdik." dedi.

Hizbullah lideri Nasrallah'ın yardımcı Naim Kasım, "Liderimizin şehtiliği başka bir organizasyonda yaşansaydı bu çökerdi ama ayaktayız çünkü umudumuz var. Halkın desteği ve Allah'ın yardımıyla olacak." ifadelerini kullandı.

Ortadoğu ateş çemberine döndü: Hizbullah, resmen savaş girdi Ortadoğu ateş çemberine döndü: Hizbullah, resmen savaş girdi Haberi Görüntüle

"KARA SALDIRISINA HAZIRIZ"

Yolumuz sadece Nasrallah tarafından korunmuyordu diyen Kasım, "Hizbullah bu yolda yürümeye, hedeflerine ulaşmaya devame decektir. Komuta grubuyla liderleriyle devam edecektir. Kardeşlerimiz çabalarına devam etmektedir." dedi.

Nasrallah'ın tasarladığı yolda yürümeye devam edeceğiz. Alternatif planlarımız da mevcut diyen Kasım, "Gereken her şey planlandığı gibi yapılacaktır. Kayıplara karşı planlarımız var" şeklinde konuştu.

İsrail'in Lübnan'ı karadan işgaline karşı hazırlıklı olduklarını vurgulayan Hizbullah yöneticisi, "Eğer İsrailliler kara operasyonu istiyorlarsa, biz tamamen hazırız, direniş güçleri buna hazır. Hazırlandık ve hazırız. İsrail hedeflerine ulaşamayacaktır" deyip ekledi: "Meydandayız, meydandan çekilmeyeceğiz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading