Yandex Metrica

Hizbullah'tan İsrail'e füze saldırısı: Askeri üs vuruldu

Hizbullah'tan İsrail'e füze saldırısı: Askeri üs vuruldu

Lübnan'daki Hizbullah Hareketi, İsrail'in kuzeyindeki hedefleri onlarca füzeyle vurduğunu açıkladı. Hizbullah'tan yapılan bir başka açıklamada ise hava savunma birimlerinin iki İsrail savaş uçağına uygun silahlarla karşı koyduğu ve savaş uçaklarının Lübnan hava sahasını terk etmeye zorladığı belirtildi.

Dünya

25.09.2024, 22:36

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına Hizbullah'tan cevap geldi. Lübnan'daki Hizbullah Hareketi'nden yapılan açıklamada İsrail'in kuzeyine gönderilen füzelerle "Hatzor" adlı bölgenin ve Dadu üssünün vurulduğu belirtildi. Hereketten yapılan bir başka açıklamada ise hava savunma birimlerinin iki İsrail savaş uçağına uygun silahlarla karşı koyduğu ve savaş uçaklarının Lübnan hava sahasını terk etmeye zorladığı duyuruldu.

Hizbullah ayrıca "Kiryat Motzkin" adlı gasbedilmiş Filistin toprağını da "Fadi-1" füzeleriyle yeniden hedef aldığını bildirdi.

Rusya-Ukrayna Savaşı sona mı eriyor? Kritik tarih 26 Eylül Rusya-Ukrayna Savaşı sona mı eriyor? Kritik tarih 26 Eylül Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRILARI

İşgalci İsrail güçleri 23 Eylül Pazartesi gününden beri Lübnan'a saldırılar düzenliyor. Lübnan'ın hem güneyine hem de Bekaa ve Baalbek bölgelerine havadan saldıran İsrail, 609 kişiyi katletti. 

Saldırılar büyük bir göç dalgasının oluşmasına da neden oldu. Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdullah Buhabib, ülke içinde yerinden olanların sayısının 500 bine yaklaştığını söyledi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

3

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading