Hizbullah'tan İsrail'e füzeli karşılık: İki üs ile askerler hedef alındı

Hizbullah'tan İsrail'e füzeli karşılık: İki üs ile askerler hedef alındı

İsrail'in kuzeyinde bulunan iki askeri üs ve işgalci askerleri füzeler ve insansız hava araçlarıyla hedef alındı. Hizbullah'tan konuya dair peş peşe açıklamalar yapıldı.

Dünya

27.10.2024, 02:13

Lübnan'daki Hizbullah Hareketi, İsrail'in kuzeyinde bulunan Mişar istihbarat üssü ve Tel Nof hava üssü ile Lübnan'ın güneyinde sınır bölgesindeki Ras Nakura'da toplu halde bulunan İsrail askerlerini füzeler ve insansız hava araçlarıyşa hedef aldı.

Düzenlenen saldırılarla ilgili Hizbullah'tan peş peşe açıklamalar geldi. 

İlk açıklamada Tel Aviv'in güneyindeki Tel Nof ava üssüne saldırı düzenlendiği duyurulduç Saldırının kamikaze İHA filosuyla yapıldığı belirtilen açıklamada hedeflerin tam isabetle vurulduğu aktarıldı. Bir diğer açıklamada ise İsrail'in kuzeyinde bulunan Safed'deki Mişar üssüne füzelerle saldırıldığı duyuruldu. Ardından Hayfa kentinin kuzeyindeki El-Keryut bölgesi ile Lübnan'ın güneyindeki Ayta eş-Şaab kasbası yakınlarında toplu halde bulunan İsrail askerlerinin füzelerle vurulduğu bildirildi. Son açıklamada ise İsrail sınırında bulunan Ras nakura bölgesindeki İsrail askerlerinin yine füzelerle hedef alındığı dile getirildi.

İsrail uşağı Baba Mondi FETÖ'nün izinden gidiyor: Çakma din adamı kendini İsrail halkının kardeşi olarak tanımladı! İsrail uşağı Baba Mondi FETÖ'nün izinden gidiyor: Çakma din adamı... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRILARI

Hizbullah'la İsrail, 7 Ekim Aksa Tufanı operasyonu sonrası; 8 Ekim 2023'ten bu yana çatışıyor. israil ordusu, Hizbullah mensuplarına operasyon bahanesiyle 23 Eylül'de Lübnan'ın güney kentleriyle beraber Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Bu saldırılarda toplamda 2 bin 653 kişi hayatını kaybetti. Öldürülenlerin 104'ünü çocuklar 194'ünü ise kadınlar oluşturuyor. Yaralananların sayısı ise 12 bin 360.

Bu arada İsrail, Hizbullah liderlerini hedef almaya da devam etti. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de İsrail ordusu tarafından Beyrut'a düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybetti. Hizbullah, bu saldırılara roketlerle karşılık veriyor ancak şimdiye kaar büyük bir hasar bilgisi geçilmedi. Lübnan'da İsrail bombardımanından ötürü yüz binlerce kişi yerinden oldu. Ülke içindeki göçler devam ederken Suriye'ye on binlerce kişinin geçtiği belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading