Hizbullah'tan İsrail'e yüzlerce roket: Çok sayıda hedef vuruldu

Hizbullah'tan İsrail'e yüzlerce roket: Çok sayıda hedef vuruldu

Hizbullah, İsrail’in kuzeyindeki ve Lübnan sınırına yakın bölgelerdeki askeri birlikleri ve Hayfa kentindeki bir askeri üssü füze ve top atışlarıyla hedef aldığını açıkladı. İsrail ordusu ise gün içinde Hizbullah'tan 200 roket fırlatıldığını duyurdu.

Dünya

20.10.2024, 01:17

Aksa Tufanı Operasyonu sonrası İsrail'in Gazze'de başlattığı katliama tepki olarak terör devletiyle savaşan Lübnan'daki Hizbullah Hareketi, Telegram hesabından yaptığı açıklamada çok sayıda hedefin füzelerle vurulduğunu açıkladı. İsrail ordusu ise gün içinde Hizbullah tarafından 200 roket fırlatıldığını duyurdu.

İsrail bir kez daha Beyrut'u vurdu! Dahiye bölgesinde patlamalar meydana geldi İsrail bir kez daha Beyrut'u vurdu! Dahiye bölgesinde patlamalar meydana... Haberi Görüntüle

EN AZ 73 KİŞİ ÖLDÜ

Öte yandan Gazze'deki katliamıı sürdüren İsrail, kuzeyideki Meşru Beyt Lahiya bölgesine düzenlediği saldırıda en az 73 kişiyi öldürdü. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Meşru Beyt Lahiya'da yerleşim yerlerine şiddetli saldırılar düzenleyerek korkunç bir katliam işlediği kaydedildi. Saldırıda çoğu çocuk ve kadın en az 73 Filistinlinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı ve kaybolduğu aktarıldı.

Bu arada İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki çatışmalarda 11 gün önce ağır yaralanan bir askerinin öldüğünü bildirdi. İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan'ın güneyindeki çatışmalarda 9 Ekim'de ağır yaralanan Çavuş Yishai (Nathanel) Greenbaum'un hayatını kaybettiği belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading