Yandex Metrica

Sitede Ara

Hollanda'daki alçak çağrıya Müslümanlardan yanıt: Ulusal Kur'an Dağıtım Günü ilan edildi

Hollanda'daki alçak çağrıya Müslümanlardan yanıt: Ulusal Kur'an Dağıtım Günü ilan edildi

Avrupa'da faaliyet gösteren aşırı sağcı PEGİDA örgütü, Hollanda'da Ulusal Kur'an Yakma Günü ilan etti. Açılımı 'Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar' olan İslam düşmanı örgüt, destekçilerine 16 Ekim günü Hollanda genelinde Kur'an yakma çağrısında bulundu. Ülkede faaliyet gösteren 'Waaromislam' topluluğu, bu alçak eyleme karşı harekete geçerek 10 Kasım 2024 günü 20'den fazla şehirde Ulusal Kur'an Dağıtım Günü düzenlemeye karar verdi.  

Dünya

19.09.2024, 19:31

İslam düşmanlarının Hollanda'da "Ulusal Kur'an Yakma Günü" ilan etmesine Müslümanlardan güzel bir yanıt geldi. Ülkede yaşayan Müslümanlar 16 Ekim'i Ulusal Kur’an Dağıtım Günü ilan ederek binlerce Kur'an-ı Kerim meali dağıtmaya hazırlanıyor. 

Müslüman Perspektif Başkanı Abdullah Özütürk, İslam düşmanlarının ülkedeki Kur'an yakma eylemi ile ilgili konuştu. Özütürk, PEGİDA'nın 16 Ekim’de ülke genelinde Kur’an yakma çağrılarının halktan karşılık bulmasını istediğini belirterek, "Destekçileri tarafından bu çağrılarına kulak verilip verilmeyeceğini bilmiyoruz. Ancak bizler, kesinlikle kulak veriyoruz. Waaromislam ekibi olarak Ulusal Kur’an Dağıtım Günü ilan ediyoruz. Ülke çapında gönüllülerimiz binlerce Kur’an meali dağıtmak ve insanlarla İslam hakkında konuşmak için seferber olacak." ifadelerini kullandı. Özütürk Hollanda'daki yeni aşırı sağcı kabinenin ülkedeki İslam düşmanı gösterilere göz yumduğunu ve bu konuda bir şey yapma niyetlerinin olmadığını sözlerine ekledi.

Hamas'tan İsrail'in şehit ettiği Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması: 'İğrenç bir suç' Hamas'tan İsrail'in şehit ettiği Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması: 'İğrenç bir... Haberi Görüntüle

ÇAĞRI İSLAM DÜŞMANI ÖRGÜT BAŞKANINDAN

PEGİDA'nın Başkanı Edwin Wagensveld, sosyal medya hesabından İslam düşmanlarına yaptığı çağrıda, şu ifadelerle yer verdi: 16 Ekim tarihini ajandanıza not edin. Ulusal Kur'an yakma gününe herkes isimsiz olarak da katılabilir. Yakında daha fazla bilgi vereceğiz. İslam, Nazizm'den daha iyi değildir.

Harris Trump'ı yoldan çıkardı! TIME dergisi dün geceyi analiz etti: Başı belada! Harris Trump'ı yoldan çıkardı! TIME dergisi dün geceyi analiz etti:... Haberi Görüntüle

DAHA ÖNCE DE KUR'AN'A SALDIRMIŞTI

Göç ve İslam karşıtı PEGİDA başkanı Edwin Wagensveld, ağustos 2023'te Lahey'deki Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an yırtmış, Lahey Belediye Başkanı Jan van Zanen, tasvip etmese de, düşünceyi ifade özgürlüğü nedeniyle, Kur'an yırtma eylemine izin verdiğini açıklamıştı.

Wagensveld, ocak ayında Hollanda'daki polis koruması eşliğinde bir başka Kur'an yakma girişiminde ise başarısız olmuş, Müslüman bir grup elinden Kur'an'ı almıştı. Hollanda polisi ise Kur'an'ın yakılmasını engelleyen gruba coplu müdahalesi sonrası 4 kişi yaralanmış, 3 kişi de gözaltına alınmıştı.

Yabancı evlat edinme yasaklandı! O ülkeden tepki yağdı! Diplomatlar harekete geçti! Yabancı evlat edinme yasaklandı! O ülkeden tepki yağdı! Diplomatlar harekete... Haberi Görüntüle

WAAROMİSLAM'DAN 1'E 1000 KUR'AN KAMPANYASI

Hollanda’da İslam düşmanlarının Kur’an ve İslam’a saldırıları sürerken, Müslümanlar gereken cevabı vermekte gecikmedi. Polis koruması altında çirkin eylemi gerçekleştiren provokatörlere karşı Hollanda'da yaşayan Waaromislam topluluğu, her bir Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonuna karşı '1e 1000' kampanyası başlattı. Müslümanlar yakılan her bir Kur'an-ı Kerim için bin adet Kur'an meali dağıtımı gerçekleştirdi.

Son dakika... Trump’a yeni bir suikast girişimi! Sağlık durumu hakkında açıklama geldi Son dakika... Trump’a yeni bir suikast girişimi! Sağlık durumu hakkında... Haberi Görüntüle

BİRÇOK İNSAN İSLAM'LA ŞEREFLENDİ

Waaromislam topluluğunun 1'e 1000 kampanyası sonrası Kur'an-ı Kerim'le tanışan birçok gayrimüslim şehadet getirerek Müslüman oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading