Yandex Metrica

Hollanda'daki üniversitelerde Filistin eylemleri tekrar başladı: Rotterdam Erasmus Üniversitesi'nden iyi haber

Hollanda'daki üniversitelerde Filistin eylemleri tekrar başladı: Rotterdam Erasmus Üniversitesi'nden iyi haber

Hollanda'da üniversite öğrencileri eğitim yılının başmasıyla yeniden Filistin'e destek eylemleri yapmaya başladı. Amsterdam Üniversitesi'nin Roeterseiland (UvA) kampüsünde yüzlerce öğrenci ve akademisyen bir araya gelerek üniversite yönetiminin İsrailli kurumlarla ilişkisini kesmemesini eleştirdi.

Dünya

07.09.2024, 08:36

Hollanda'da üniversite öğrencileri eğitim yılının başmasıyla yeniden Filistin'e destek eylemleri yapmaya başladı. Amsterdam Üniversitesi'nin Roeterseiland (UvA) kampüsünde yüzlerce öğrenci ve akademisyen bir araya gelerek üniversite yönetiminin İsrailli kurumlarla ilişkisini kesmemesini eleştirdi. Eylemden rahatsız olan üniversite yönetimi ise ana giriş kapısını tedbir amaçlı olarak kapattı ve kampüsün çevresine polis konuşlandırdı. Polisin kampüs çevresine konuşlanmasını istemeyen öğrenciler, davul çalarak Filistin'e destek sloganları attı. 

Zelenski'den Rusya-Ukrayna Savaşı'nı sona erdirecek ateşkes planı: Biden ve başkan adaylarının kapısını çalacak Zelenski'den Rusya-Ukrayna Savaşı'nı sona erdirecek ateşkes planı: Biden ve başkan... Haberi Görüntüle

"SİYONİZM DÜŞMELİ"

Ellerinde Filistin bayraklarıyla eyleme devam eden göstericiler, "UvA: Yalanları durdurun, tüm bağları kesin", "Filistin'e şimdi özgürlük", "Boykot İsrail" ve "Filistin için akademisyenler" yazılı pankartlar taşırken, "Nehirden denize Özgür Filistin", "1948'den bu yana İsrail ırkçı bir devlet", "Siyonizm düşmeli" şeklinde sloganlar attı. Göstericiler daha sonra şehir merkezine yürüdü ve protestolarına orada devam etti.

Mars yolcusu kalmasın! Elon Musk hazırlıkları tamamladı! Mürettebatsız Starship uçuşları başlıyor! Mars yolcusu kalmasın! Elon Musk hazırlıkları tamamladı! Mürettebatsız Starship uçuşları... Haberi Görüntüle

ROTTERDAM ERASMUS ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİNİ DONDURUYOR

Bu arada Rotterdam Erasmus Üniversitesinden yapılan açıklamada, üniversitenin danışma komitesinde verilen tavsiye gereği, İsrailli kurumlarla yeni işbirliklerinin askıya alınacağı duyuruldu. Açıklamada İsrailli kurumlarla Rotterdam Erasmus Üniversitesi arasında devam eden mevcut işbirliklerinin de gözden geçirileceği, Filistinli kurumlarla da yeni işbirliklerinin geçici olarak askıya alınmasının değerlendirildiği kaydedildi.

Türkiye'ye vermemek için binbir takla atmışlardı! O savaş uçağının bilgileri çalındı: ABD'de köstebek krizi Türkiye'ye vermemek için binbir takla atmışlardı! O savaş uçağının bilgileri... Haberi Görüntüle

MAYIS AYINDA BAŞLAMIŞTI

Hollanda'da birçok üniversitede Filistin'e destek eylemleri mayıs ayında başlamış, okullar kapanana kadar devam etmişti. Başta UvA, Utrecht, Leiden, Radboud ve Maastricht Üniversitesi olmak üzere mayıs ayı boyunca çok sayıda üniversite ve kampüste Filistin'e destek ve kamp kurma eylemleri yapılmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading