Hristiyan aleminde kaos! Papa Francis ağız dolusu küfür ederek yasakladı! Eşcinseller artık Kilise'ye giremeyecek!

Hristiyan aleminde kaos! Papa Francis ağız dolusu küfür ederek yasakladı! Eşcinseller artık Kilise'ye giremeyecek!

Hristiyan aleminin Katolik Lideri Papa Francis LGBT'li sapkınları Kilise'ye ve İlahiyat okullarına alınmamasını yasaklayacaklarını dil getirdi. Papa'nın İtalyanca eşcinsellere küfür etemsi ise Hristiyan aleminde tepki topladı. Orta Çağ'dan bu yana kiliselerdeki istismar olayları da dikkat çekti. 

Dünya

28.05.2024, 16:11

2013 yılında Papa olarak seçilen, dünya çapında 1.2 Milyar üyesi bulunan Katolik Kilisesi ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Françis, sözleriyle Hristiyan aleminde infiale yol açtı. 

Orta Çağ'dan günümüze kadar uzanan belirli bir düzen ile yönetilen kiliseler, manastırlar ve ruhban okulları, günümüze kadar uzanan sapkınlıkların ve erkekleere yönelik uygulanan cinsel istismararın devam ettiğini Papa Francis itiraf etti.

Bir savaş suçu daha! Katil İsrail'den Lübnan'a seyreltilmiş uranyum bombası Bir savaş suçu daha! Katil İsrail'den Lübnan'a seyreltilmiş uranyum bombası Haberi Görüntüle

PAPA FRANCİS'TEN LGBT'Lİ SAPKINLARA AĞIR KÜFÜR

Vatikan Devlet Başkanı ve Karoliklerin Ruhani lideri olan Papa ile ilgili İtalyan gazetesi La Repubblica ve Corriere della Serra, Papa Francis'in Pazartesi günü İtalyan psikoposlar ile birlikte yaptığı toplantıya ilişkin bir haber yayınladı. Papa'nın İtalyan Psikoposlarla görüştüğü toplantıda, ''İtalyan okulları ib... le dolu'' dedi. 

Toplantıda İtalyanca ''frociaggine'' küfürünü kullanması şaşkınlık yaratırken,  Papa Francis'in o sözleri Hristyanlık dünyasında büyük ses getirdi.

Türkiye hipersonik yarışta: TAYFUN füzesi mach 5.5 hıza ulaşacak Türkiye hipersonik yarışta: TAYFUN füzesi mach 5.5 hıza ulaşacak Haberi Görüntüle

EŞCİNSELLERİN OKULLARA GİRİŞİNİ YASAKLADI

Papa Francis'in o sözlerinin devamında ise, "Zaten çok fazla eşcinsel aktivite olduğu için eşcinsel erkeklerin kilise ilahiyat okullarına kabul edilmemesi gerektiğini" dedi. 

Vatikan 2005 yılında eşcinsel olan kişilerin papazlık törenlerine katılmasını yasaklamış 2016 yılında ise verilen bu karar onaylanmıştı. 

Vatikan İtalyan psikoposlarla gerçekleştirdiği toplantıda eşçinsel adayların rahipliğe kabul edilmemesi talimatı verdiği öğrenildi. 

Plaj gizemli siyah toplarla kaplandı! Sahil kapandı: Halk için 'dokunmayın,yaklaşmayın' uyarısı geldi Plaj gizemli siyah toplarla kaplandı! Sahil kapandı: Halk için 'dokunmayın,yaklaşmayın'... Haberi Görüntüle

ORTA ÇAĞ'DAN BERİ KİLİSE SKANDALLARI BİTMİYOR

Papa'nın bu kararı sonrasında ise Orta Çağ'dan bu yana süre gelen, kilise okullarındaki taciz ve tecavüz vakalarının devam ettiği öğrenildi. 

Batı ülkeleri ve Hristiyan alemineki bireylerin kilisede yaşananları görmezden gelmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Almanya ve Fransa'da bağımsız olarak hazırlanan raporlara göre, Fransa'da 1950- 2020 yılları arasında 216 bin çocuğun cinsel istismara maruz kaldığı ve Katolik Kilisesi'nin görmezden geldiği öğrenildi.

Almanya'da ise 1946- 2014 yılları arasında hazırlanan rapora göre çoğu erkek çocuğu olan çoğu 13 yaşından küçük 3 bin 677 çocuğun cinsel istismara maruz kaldığı belirtildi. 

Rusya'dan S-400 sözü! 2025 yılına kadar teslim edilecek! Rusya'dan S-400 sözü! 2025 yılına kadar teslim edilecek! Haberi Görüntüle

BİNLERCE ERKEK ÇOCUK İSTİSMARA UĞRADI

Katolik Kilisesi taciz ve tecavüz vakalarına bir yenisi daha eklenirken geçtiğimiz günlerde ise Amerika Birleşik Devletleri'nde hazırlanan bir rapora göre, ABD'nin Illınois eyaletinde Roma Katolik Başpiskoposluğu'na ait kiliselerde 100 binden fazla incelenen belge sonucunda 451 rahibin 2 binden fazla çocukğa cinsel istismarda bulunduğu öğrenilmişti.

İspanya, Portekiz, Avustralya gibi birçok ülkeden gelen veriler incelendiğinde birçok Katolik Kilisesi'nde benzer vakaların yaşandığı birçok rapor ve kantılarıyla belgelendiği öğrenildi. 

Papa kiliselerdeki taciz ve tecavüz vakalarının artmasına ilişkin verileri inceledikten sonra, "Düşüncelerim öncelikle kurbanlarla birlikte. Aldıkları yaralardan dolayı inanılmaz büyük acı; yaşadıklarını anlatma cesaretlerinden dolayı da büyük bir şükran duyuyorum. Düşüncelerim, aynı zamanda, kurtuluş yolunu üstlenebilmesi için, bu korkunç gerçeğin farkına varan Fransa Kilisesi'ne yöneliyor" demişti. 

Konuyla ilgili adım atan Papa Francis, sert eleştirileri dünya basınında geniş yer bulurken, basına kapalı gerçekleşen olay sonrasında atılacak adaımın ne olacağı hakkında kesin bir bilgi bulunmuyor. 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading