Hudeyde Limanı'na hava saldırısı! İsrail, Husilerin füze saldırılarına yanıt mı verdi?

Hudeyde Limanı'na hava saldırısı! İsrail, Husilerin füze saldırılarına yanıt mı verdi?

Yemen'deki Hudeyde Limanı'na hava saldırısı düzenlendiği bilgisi gelirken, düzenlenen hava saldırısının, Husilerin İsrail'e yönelik füze saldırılarına bir yanıt olduğu iddia ediliyor. İsrail saldırıya ilişkin resmi bir açıklama yapmadı.

Dünya

29.09.2024, 18:48

Yemen'deki stratejik öneme sahip Hudeyde Limanı, bir kez daha hava saldırısına maruz kaldı. Saldırının İsrail tarafından düzenlendiği öne sürülürken, bölgedeki elektrik santralinin hedef alındığı bildirildi. İsrail, saldırı ile ilgili herhangi bir resmi açıklama yapmazken, saldırının İran destekli Husi güçlerinin İsrail'e gerçekleştirdiği son füze saldırılarına bir yanıt olduğu iddialar arasında yer aldı.

Hudeyde Limanı, Yemen’de Husilerin kontrolü altında bulunuyor ve uzun süredir bölgede devam eden çatışmaların odağında. İran destekli Husi güçleri, bu ay içerisinde İsrail'e üç balistik füze fırlatmış, İsrail ise bu duruma sert tepkiler vermişti.

Almanya sınırdışı kararını genişletiyor: Listede Türkler de var Almanya sınırdışı kararını genişletiyor: Listede Türkler de var Haberi Görüntüle

GEÇMİŞTEKİ SALDIRILAR

İsrail ordusu daha önce de Hudeyde Limanı'nı hedef almıştı. Özellikle 20 Temmuz 2024’te düzenlenen hava saldırısında, limanda kullanılan dört vinç vurulmuş, saldırıda altı kişi hayatını kaybetmiş ve 83 kişi yaralanmıştı. O dönemde de saldırı, Husilerin İsrail’e yönelik füze saldırılarıyla ilişkilendirilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading