Yandex Metrica

Husiler'den katil İsrail'e ders: Gemileri balistik füzeyle vuruldu

Husiler'den katil İsrail'e ders: Gemileri balistik füzeyle vuruldu

Yemen'deki İran destekli Husiler, Arap Denizi'nde yer alan İsrail'e ait bir gemiyi balistik füzeyle başarılı şekilde vurduklarını duyurdu.  

Dünya

26.06.2024, 14:30

Husi Askeri Sözcüsü Yahya Seri tarafından yapılan açıklamada, İsrail'e ait "MSC SARAH V" isimli gemiye saldırı düzenledikleri belirtildi.

Gemiye yönelik düzenlenen saldırının Arap Denizi'nde gerçekleştiği, saldırıda yeni geliştirdikleri füzelerin kullanıldığı ifade edildi.

Seri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını durdurması ve Gazze Şeridi'ne yönelik ablukanın kalkması halinde eylemlerine son vereceklerine vurgu yaptı.

Sınırsız petrol rezervi: Güneş açtıkça oluk oluk petrol akacak: Hem de bedava olacak! Sınırsız petrol rezervi: Güneş açtıkça oluk oluk petrol akacak: Hem... Haberi Görüntüle

KIZILDENİZ'DEKİ SEFERLER DURDURULDU

Yemen'de İran'ın desteklediği Husiler, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki gerekçesiyle 31 Ekim 2023'ten bu yana Yemen açıklarında İsrailli şirketlere bağlı olduğunu belirttikleri ticari gemilere el koyuyor, bazılarına da insansız hava araçları ve füzelerle saldırıyor. Husilerin eylemleri nedeniyle çok sayıda gemicilik şirketi, Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading