Yandex Metrica

Sitede Ara

İç savaşın eşiğine gelinmişti! ABD'de Teksas sınırı yine karıştı

İç savaşın eşiğine gelinmişti! ABD'de Teksas sınırı yine karıştı

ABD'de Teksas krizi devam ediyor. ABD hükümeti ile Texas yönetimi arasında yetki krizine neden olan düzensiz göçmenler, Texas Ulusal Muhafızlarına yakalanmamak için sınırı gece geçmeye çalışıyor.

Dünya

08.02.2024, 18:33

ABD'de Teksas eyaletinin göçmen akışına karşı sınıra dikenli tel örmesi uzun zamandan beri tartışılıyordu. ABD Yüksek Mahkemesi bu dikenli tellerin kaldırılmasına karar verse de cumhuriyetçi Teksas Valisi Gregg Abbott durumu kabul etmedi. Abbott, bu durumu "işgal" olarak nitelendirdi ve telleri kaldırmayacağını açıkladı. Valinin bu açıklamasına ABD genelindeki cumhuriyetçi 25 eyaletten de destek geldi.

Biden yönetimi ve Teksas arasında dikenli tel anlaşmazlığının yankıları devam ederken yeni bir gelişme yaşandı. İç savaşın eşiğine gelen ABD'de Teksas sınırı yine karıştı.

İşgalciler alarmda: Yüzlerce İsraillinin ölmesinden korkuluyor İşgalciler alarmda: Yüzlerce İsraillinin ölmesinden korkuluyor Haberi Görüntüle

DÜZENSİZ GÖÇMENLER ABD TOPRAKLARINA GİRMEYİ DENEDİ

Eagle Pass kentindeki Shelby Park bölgesinden Texas Ulusal Muhafızları yüzünden geçemeyen bazı düzensiz göçmenler, kentin kenar kesimlerindeki noktalardan gece karanlığında ABD topraklarına girmeyi denedi.

Meksika ile Eagle Pass arasındaki tren yolu köprüsünün altında kalan karanlık bölgeden sınır nehri Rio Grande'yi geçen 7 kişilik grubun eyalet güçleriyle karşılaştığı anlar drone görüntülerine yansıdı. 4 erkek 3 kadından oluşan sığınmacılar ulusal muhafızları atlatamayınca, köprünün ABD tarafındaki ayağı etrafına çekilen tel örgülerin arasında mahsur kaldı.

Pezeşkiyan'dan dikkat çekici görüşme: İran Cumhurbaşkanı, PKK destekçisi KYB lideri Bafel Talabani ile Süleymaniye'de bir araya geldi Pezeşkiyan'dan dikkat çekici görüşme: İran Cumhurbaşkanı, PKK destekçisi KYB lideri... Haberi Görüntüle

İKİ FARKLI NOKTADA İKİ FARKLI MUAMMELE

Öte yandan, İki noktada iki farklı muammele dikkat çekti. Texas'ın New Mexico eyaletine yakın noktasındaki El Paso sınır bölgesinde ise düzensiz göçmenlerin, sınırı sorunsuza geçip ABD federal güçlerine teslim olduğu görüldü. El Paso'nun karşısında yer alan Meksika toprağı Ciudad Juarez'den ABD'ye geçen sığınmacıların federal sınır birliklerince karşılandığı ve içeri alındığı belirtildi.

Cepheye taze kan! Kararname resmen imzalandı: 1,5 milyon yeni asker göreve başlayacak! Cepheye taze kan! Kararname resmen imzalandı: 1,5 milyon yeni asker... Haberi Görüntüle

DÜZENSİZ GÖÇMENLERİN GEÇİŞİNE YARDIM EDİLDİ

Üzerinde "US Border Patrol" yazan araçlarla devriye gezen ABD hükümetine bağlı sınır koruma ekiplerinin, nehri geçenlerin zarar görmemesi için sınırdaki jiletli telleri elleriyle kaldırarak düzensiz göçmenlerin geçişlerine yardım ettiği anlar da görüntülere yansıdı. Aynı eyaletin birbirinden iki uzak bölgesindeki sınır noktalarında düzensiz göçmenlere karşı uygulanan farklı muamele dikkatlerden kaçmadı.


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading