Yandex Metrica

İki büyük felaket senaryosu! Bill Gates yatıyor kalkıyor bunu düşünüyor! Geceleri uykularını kaçırıyor!

İki büyük felaket senaryosu! Bill Gates yatıyor kalkıyor bunu düşünüyor! Geceleri uykularını kaçırıyor!

'Geceleri kendisini uyutmayan iki büyük felaket' senaryosunu duyuran ünlü iş adamı Bill Gates, daha önceki  açıklamalarıyla uzun süre komplo teorisyenlerinin radarından kurtulamamıştı. Bill Gates'in son açıklamaları dünyayı tedirgin etmeye yetti.

Dünya

12.09.2024, 08:37

ABD basınına açıklamalarda bulunan Microsoft'un kurucusu ABD'li milyarder Bill Gates, 'geceleri kendisini uyutmayan iki büyük felaket' senaryosunu duyurdu. Gates, son birkaç on yılı halkı yaklaşan iklim felaketlerinden yıkıcı siber saldırılara kadar büyük felaketler hakkında uyararak geçirdi.

İsrail BM konvoyunu hedef aldı: Araçlar kullanılamaz hale geldi İsrail BM konvoyunu hedef aldı: Araçlar kullanılamaz hale geldi Haberi Görüntüle

"İKİ BÜYÜK FELAKET"

CNBC Make It'e demeç veren Gates, en derinden korktuğu senaryolara değinerek "Günümüz dünyasındaki çok fazla huzursuzluk 'büyük bir savaşı' tetikleyebilir" dedi.

Sözlerine devam eden ünlü iş adamı, "Büyük bir savaştan kaçınırsak... O zaman, evet, büyük ihtimalle önümüzdeki 25 yıl içinde başka bir pandemi olacak." ifadelerini kullandı.

ABD'ye atıfta bulunan milyarder, "Dünyanın liderlik etmesini ve model olmasını beklediği ülke, bu beklentilerin gerisinde kaldı" dedi.

Yahya Sinvar'dan Netanyahu'ya tehdit: 'Askeri iradeyi kırdığımız gibi siyasi iradeyi de kıracağız' Yahya Sinvar'dan Netanyahu'ya tehdit: 'Askeri iradeyi kırdığımız gibi siyasi iradeyi... Haberi Görüntüle

BILL GATES'İN KİTABI

Bilim insanları pandemileri zaman içinde muhtemel, hatta kaçınılmaz gerçekler olarak görüyor. Araştırmalar, iklim değişikliği ve nüfus artışı gibi faktörler sebebiyle pandemilerin daha yaygın hale gelebileceğini aktarıyor. 

2022 yılında 'Bir Sonraki Pandemiyi Nasıl Önleyebiliriz' adlı bir kitap yazan Bill Gates, ABD de dahil olmak üzere çeşitli hükümetleri 2020'de yeterince hazırlıklı olmadıkları konusunda eleştirmişti. 

Öte yandan ünlü milyarder, kitapta daha güçlü karantina politikaları, hastalık izlemeye yatırım yapma ve aşı araştırma ve geliştirmeyi artırma dahil olmak üzere dünya çapındaki ülkeler için çeşitli tavsiyeler sunmuştu. Gates'in COVID-19 pandemisi öncesinde de benzer konularda uyarıda bulunması ise komplo teorisyenlerinin uzun süre radarına takılmasına yol açmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

2

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading