Yandex Metrica

İki denizaltı torpido saldırısı düzenledi: NATO kıyıları tehlikede: Savaş provası

İki denizaltı torpido saldırısı düzenledi: NATO kıyıları tehlikede: Savaş provası

Dünya 3. dünya savaşına doğru sürüklenirken Rusya, NATO'nun kıyısında savaş provası yapmaya başladı. Baltık Denizi'nde acil bir durum üzerine çalışan iki Rus denizaltısı torpido düellosuna tutuştu. Eğitim, NATO'nun en büyük Baltık Denizi tatbikatlarından birinin bitiminden kısa bir süre sonra başladı.

Dünya

01.07.2024, 15:20

İki Rus denizaltısı bu hafta Baltık Denizi'nde torpido düellosu yaptı. Rus devlet haber ajansı Tass'ın 25 Haziran Salı günü bildirdiğine göre, eğitim sırasında iki tekne su altı konumundan birbirlerine saldırdı. Mühimmat olduğu ancak savaş başlığının olmadığı bildirildi.

Baltık Filosu olarak da bilinen Rus Baltık Filosunun ana üssü Rusya'nın Kaliningrad bölgesinde bulunmaktadır. Raporda Salı günü, "Baltık Denizi'nin belirlenen bölgesinde, dizel-elektrikli denizaltı Novorossiysk'in mürettebatı, denizaltı karşıtı manevraları tamamladıktan sonra savaş başlığı olmadan pratik mühimmatla torpido saldırısı gerçekleştirdi" denildi. 

Tass'a göre Baltık Denizi'ndeki tatbikata katılan "Novorossiysk" ve "Dmitrov" denizaltıları Rusya'nın en sessiz denizaltıları arasında yer alıyor. Bu, yüksek sesli motorların olmaması, modern tasarım ve özel bir hidroakustik kaplama ile sağlanır.

Ukrayna'yı bekleyen tehlike Kore tehlikesi: Pentagon resmen duyurdu: Hem silah hem de asker gönderebilir Ukrayna'yı bekleyen tehlike Kore tehlikesi: Pentagon resmen duyurdu: Hem silah... Haberi Görüntüle

DENİZALTI AVI

Her iki gemi de son teknoloji ürünü sonarlarla donatılmış; “Novorossiysk”, diğer şeylerin yanı sıra Kalibr seyir füzelerini de taşıyabiliyor. İki denizaltı, savaş manevralarının yanı sıra, düşman saldırılarından kaçma alıştırmaları da yaptı.

Söz konusu raporda, "Batı'da bu sınıf denizaltılara yüksek düzeyde gizlilik nedeniyle 'Kara Delik' adı veriliyor." ifadeleri kullanıldı.

Rusya'nın Baltık Denizi'ndeki tatbikatları birkaç gün sürdü: Tass'ın Perşembe günü "Urengoy, Kazanets ve Zelenodolsk" denizaltı karşıtı gemilerin mürettebatı, simüle edilmiş bir düşman denizaltısını aramak için taktiksel tatbikat görevlerini uygulamaya başladı.

Baltık Denizi'ndeki eğitim savaşları, Ukrayna savaşının arka planında Rusya ile NATO ülkeleri arasında devam eden gerilimin arka planında gerçekleşti. Rusya'nın verdiği bilgilere göre, Kuzey Filosuna ait nükleer denizaltılar da haziran ortasında Norveç'in kuzey kıyısındaki Barents Denizi'nde askeri tatbikatlar gerçekleştirdi. Rus Donanması'nda Baltık Filosu ve Kuzey Filosunun yanı sıra Karadeniz Filosu, Hazar Filosu ve Pasifik Filosu da bulunmaktadır. Ukrayna, Rus saldırısının başlangıcından bu yana Karadeniz Filosuna karşı çok sayıda askeri başarı elde etti.

Allah'ın gölgesi: Alman basınını kendine hayran bırakan padişah: Bu taktikle dünyayı dize getirdi Allah'ın gölgesi: Alman basınını kendine hayran bırakan padişah: Bu taktikle... Haberi Görüntüle

26 GEMİ VE DENİZALTI HURDA OLDU

İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps bu baharda, Karadeniz'in artık Putin'in donanması için güvenli olmadığını söyledi. Coğrafi olarak doğrulanmış verileri kullanarak Rusya'nın kayıplarını sayan Oryx veritabanına göre Rusya, savaşın başlangıcından bu yana 26 gemi ve denizaltı kaybetti.

Haziran ayının sonunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus Donanmasının 2024 yılında 40'tan fazla yeni gemi ve bot alacağını duyurdu . Batı savunma ittifakı NATO da yakın zamanda Baltık Denizi'nde 20 Haziran'da sona eren bir güvenlik tatbikatı gerçekleştirdi. NATO'ya göre 20 ülke, 50'den fazla gemi ve 9.000 asker katıldı; bu, Baltık Denizi'nde son yılların en büyük manevralarından biriydi. 

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading