İki ülke arasında harita yeniden çizilecek: Buzulların erimesi sınırları değiştidi!

İki ülke arasında harita yeniden çizilecek: Buzulların erimesi sınırları değiştidi!

Son yıllarda hızla artmaya başlayan küresel iklim değişikliği, Avrupa'da iki ülkenin sınırlarının değişmesine neden oldu. İsviçre ve İtalya'da eriyen buzullardan dolayı iki ülke arasından harita yeniden çizilecek. 

Dünya

30.09.2024, 16:02

Alplerdeki buzulların erimesi nedeniyle İsviçre ve İtalya, devlet sınırlarını yeniden belirleme kararı aldı. İki ülke, Matterhorn zirvesinde belirlenen sınırda değişiklik konusunda anlaşmaya vardı. 

Nasrallah'ı öldüren İsrail'in yeni hedefi! Sırada kara harekatı mı var? Lübnan'da sirenler susmuyor! Nasrallah'ı öldüren İsrail'in yeni hedefi! Sırada kara harekatı mı var?... Haberi Görüntüle

BUZULLAR SINIRLARI DEĞİŞTİRDİ 

Avrupa'da buzullar küresel iklim değişikliği nedeniyle hızla eriyor. İsviçre hükümeti, ülke sınırının önemli bir bölümünün buzullarla belirlendiğini belirterek erime dolayısıyla böyle bir değişikliğe gidildiğini ifade ediyor. Bloomberg'deki habere göre ise, bu değişiklik Zermatt'taki kayak merkezini de etkileyecek.

İsrail'den alçak plan! Borrell uyardı: 'Gazze de ikinci bir Batı Şeria olabilir' İsrail'den alçak plan! Borrell uyardı: 'Gazze de ikinci bir Batı... Haberi Görüntüle

İKİ ÜLKE KARARINI VERDİ

Değişikliklerin mayıs 2023 yılına komisyonca kabul edildiği, geçen cuma günü ise resmen onaylandığı belirtiliyor. Kararın İtalya'nın imzasına kaldığı ifade ediliyor.

Avrupa'da göçmen krizi! Almanlar gemileri yaktı: 100.000 mülteciyi Yunanistan'a gönderecekler Avrupa'da göçmen krizi! Almanlar gemileri yaktı: 100.000 mülteciyi Yunanistan'a gönderecekler Haberi Görüntüle

İSVİÇRE'DEKİ BUZULLAR TAMAMEN KAYBOLABİLİR 

İsviçre Bilimler Akademisi'ne göre İsviçre'deki buzulların hacmi yalnızca 2023 yılında yüzde 4 azaldı. En belirgin düşüş ise 2022 yılında kaydedildi ve yüzde 6 olarak gerçekleşti. Durum o kadar kritik ki, uzmanlar bazı İsviçre buzullarının tamamen kaybolması nedeniyle izlemeyi durdurdu.

 

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading