Yandex Metrica

Sitede Ara

İki ülkenin yakınlaşması Pentagon'u tedirgin etti: Görüşmeleri yakından takip ediyoruz!

İki ülkenin yakınlaşması Pentagon'u tedirgin etti: Görüşmeleri yakından takip ediyoruz!

Rusya ve Kuzey Kore arasındaki yakınlaşma ABD Savunma Bakanlığı'nı tedirgin etti. İki ülke arasındaki yakınlaşmasyı radara alan Pentagon görüşmeleri takip ettiklerini belirtti.

Dünya

23.07.2024, 18:59

Düzenlediği basın toplantısında geçen hafta Rusya ve Kuzey Kore arasında yapılan resmi görüşmeleri yakından takip ettiklerini belirten ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder, Kuzey Kore’nin Rusya’ya Ukrayna savaşında maddi ve manevi destek olduğunu söyledi.

Instagram'dan çığır açan özellik: Hikayeler kısmında büyük değişiklik! Instagram'dan çığır açan özellik: Hikayeler kısmında büyük değişiklik! Haberi Görüntüle

YAKIN TABİBE ALDIK

Sözcü Tümgeneral Ryder, Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Aleksey Krivoruchko’nun Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile yaptığı yüz yüze görüşmeyi değerlendirdi.

Kuzey Kore'ye yaptığı ziyaretle ilgili olarak, bu ilişkiyi izlemeye devam ettiğimizi söylemekten başka bir tepki vermeyeceğim diyen Ryder, "Kuzey Kore'nin maddi ve manevi destek yoluyla Rusya'nın Ukrayna'daki yasadışı işgalinin devam etmesini sağldığı gerçeği göz önüne alındığında, bu kesinlikle endişe vericidir. Yine, bu konuyu yakından takip etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Geçtiğimiz cuma günü ikili görüşmeyi duyuran Kore Merkezi Haber Ajansı, haberde, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Alexei Krivoruchko'yu kabul ederek “dünyada barış ve adaleti savunmak için iki ülke ordularının güçlerini birleşmesinin önemini” görüştüğü bildirmişti.

Haber ajansı, Kim ve Krivoruchko'nun ortak güvenlik çıkarlarını savunmak için iki ülke arasında askeri iş birliği yapılması gerektiği konusunda mutabık kaldıklarını ifade etmişti. 

6 ceset akıllarını başlarına getirdi: ABD'den Gazze için ateşkes müzakerelerinin sonuçlanması çağrısı 6 ceset akıllarını başlarına getirdi: ABD'den Gazze için ateşkes müzakerelerinin... Haberi Görüntüle

ASKERİ ALANDA İŞ BİRLİĞİ

Kuzey Kore ve Rusya, iki ülke liderlerinin geçtiğimiz yıl Rusya'nın Uzak Doğusunda bir zirve gerçekleştirmesi ve Putin'in Pyongyang'ı ziyaret ettiği haziran ayında karşılıklı savunma anlaşmasını da içeren bir stratejik ortaklık anlaşması imzalamasından bu yana askeri iş birliğini arttırdı.

Seul ve Washington iki ülkeyi, Rusya'nın Ukrayna ile savaşında kullanacağı füze ve top stokunu desteklemek için silah ticareti yapmakla suçluyor, ancak her iki ülke de bunu reddediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading