Yandex Metrica

İkiyüzlü batı! META'ya göz yum, Telegram'a baskı yap: Pavel Durov Fransa'da gözaltına alındı

İkiyüzlü batı! META'ya göz yum, Telegram'a baskı yap: Pavel Durov Fransa'da gözaltına alındı

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, Fransa'da gözaltına alındı. Söz konusu META olunca tüm skandallara gözlerini yuman Batılı istihbarat servisi, Telegram'ın özel mesajlarına erişmek istiyor.   

Dünya

25.08.2024, 12:47

Telegram mesajlaşma uygulamasının milyarder kurucusu ve CEO'su 39 yaşındaki Pavel Durov, cumartesi akşamı Paris dışında bulunan Bourget havaalanında gözaltına alındı. 

TF1, Durov'un özel jetiyle seyahat ettiğini, Fransa'daki bir ön polis soruşturması kapsamında hakkında çıkarılan bir tutuklama emri nedeniyle hedef alındığını web sitesinde dile getirdi.

Kaynaklar, Telegram kurucusunun gözaltına alınma sebebinin ise 'suç faaliyetlerinin engellenmeden devam etmesine izin verdiği' olduğunu dile getirdi.

Dubai merkezli Telegram, Rusya doğumlu Durov tarafından kuruldu ve Durov, VK sosyal medya platformundaki muhalefet topluluklarını kapatma taleplerine uymayı reddettikten sonra 2014 yılında Rusya'dan ayrıldı ve platformu sattı.

Kahramanlığı tuttu! Mesai ücreti için tüm şehri ateşe verdi: 137 kişi hayatını kaybetti! Kahramanlığı tuttu! Mesai ücreti için tüm şehri ateşe verdi: 137... Haberi Görüntüle

'TARAFSIZ PLATFORM'

Durov, bazı hükümetlerin kendisine baskı yapmaya çalıştığını ancak şu anda 900 milyon aktif kullanıcısı bulunan uygulamanın "tarafsız bir platform" olarak kalması ve "jeopolitik bir oyuncu" olmaması gerektiğini söyledi.

Sosyal medyaya yaş sınırı geliyor! Seçimden önce yasalaşacak Sosyal medyaya yaş sınırı geliyor! Seçimden önce yasalaşacak Haberi Görüntüle

DİJİTAL DİKTATÖRLÜK...

Telegram'a yönelik baskı Batı'nın demokrasi ve özgürlük yalanını bir kez daha ortaya koydu.

Telegram için yapılan ithamların hepsi, META platformu için de geçerliydi.

Dünyanın en büyük dolandırıcılık, pedofili ve terörizm platformu olan Facebook, Instagram ve WhatsApp'ta da benzer sorunlar yaşanmakta, ancak bu platformlara dokunulmuyor.

Çalışanlar 300 arabaya el koymuştu: Audi fabrikasındaki kriz sona erdi Çalışanlar 300 arabaya el koymuştu: Audi fabrikasındaki kriz sona erdi Haberi Görüntüle

8 FARKLI SUÇTAN YARGILANACAK

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov hakkında Terörizme destek, uyuşturucu kaçakçılığı, suça ortaklık, toplu dolandırıcılık, kara para aklama, suçu gizleme, pedofili içerik, yaptırımlardan kaçınma gibi suçlar yöneltiliyor.

2 aydır başbakan atamadı! Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un azli için 186 bini aşkın imza toplandı 2 aydır başbakan atamadı! Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un azli için 186... Haberi Görüntüle

"SİYASİ GEREKÇELERLE ALINMIŞ OLABİLİR"

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da Batılı sivil toplum örgütlerinin, Rusya'nın Telegram'a 2018'de erişim engeli getirmesine tepki gösterdiğini anımsatarak, "Sizce bu sefer Paris'e çağrıda bulunarak Durov'un serbest bırakılmasını talep edecekler mi yoksa dillerini mi yutacaklar?" ifadesini kullandı.

Öte yandan, Rus milletvekili Vladislav Davankov da yaptığı açıklamada, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a çağrıda bulunarak, Durov'un siyasi gerekçelerle gözaltına alınış olabileceğini belirtti.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading