Sitede Ara

İklim krizi kadına şiddeti tırmandırıyor: Bilim insanları korkutucu tespitler ortaya koydu!

İklim krizi kadına şiddeti tırmandırıyor: Bilim insanları korkutucu tespitler ortaya koydu!

İklim krizinin kadına yönelik şiddeti artırdığı bilimsel olarak kanıtlandı. Araştırmalar, aşırı hava olaylarının ve iklimle bağlantılı felaketlerin, kadına yönelik şiddet ve istismar üzerinde önemli bir etkisi olduğunu ortaya koydu.

Dünya

07.10.2024, 13:09

Dünya genelinde meydana gelen fırtına, sel ve heyelan gibi iklim krizinin sonuçları, kadına şiddet oranlarının da yükselmesine neden oluyor. University College London Prof. Jenevieve Mannell, mevcut bulguların, iklimle bağlantılı olaylar yaşandığında bazı ülkelerde kadınların şiddete maruz kalma ihtimalinin artığını gösterdiğini ifade etti.

Gemi batıyor! Yunan medyasında dikkat çeken analiz: Türkiye'nin BRICS hamlesi NATO'yu bitirecek Gemi batıyor! Yunan medyasında dikkat çeken analiz: Türkiye'nin BRICS hamlesi... Haberi Görüntüle

SICAKLIK ARTIŞI ŞİDDET EĞİLİMİNE NEDEN OLUYOR

Geçtiğimiz yıl Kenya’da aşırı kuraklık nedeniyle aileleri yoksulluğa sürüklenen erkeklerin, kadınları evlerinden zorla çıkardığına dair haberler yer aldı. 2018 yılında yapılan bir başka çalışmada ise İspanya’da sıcak hava dalgalarının ardından kadınlara yönelik yakın partner şiddeti ve cinayet riskinin artığı tespit edildi.

Avrupa, Türkiye'yi kıskanıyor! AB'nin saçı sakalı ağardı Avrupa, Türkiye'yi kıskanıyor! AB'nin saçı sakalı ağardı Haberi Görüntüle

EYALET ORTALAMASI 53 KAT ARTIŞ YAŞANDI 

Birleşmiş Milletler raporları, Peru’da kadınların su bulmak için daha fazla yol katetmek zorunda kalmaları nedeniyle cinsel şiddet riskinin arttığını bildirdi. Ayrıca, 2005 yılında Katrina Kasırgası sonrasında Mississippi’de karavan parklarında tecavüz olaylarının eyalet ortalamasının 53 katı kadar arttığına dikkat çekildi.

Prof. Mannell, iklimle bağlantılı felaketlerin ailelerde stres ve gıda güvensizliğini artırarak şiddet seviyelerini yükseltebileceğini belirtti. Ayrıca, partner şiddetiyle mücadele eden sosyal hizmetlerin, felaketler nedeniyle daha fazla yoğunlaşması sebebiyle azalabileceğini ifade etti.

Netanyahu'dan füze saldırısı sonrası ilk açıklama: 'İran büyük bir hata yaptı, bedelini ödeyecek' Netanyahu'dan füze saldırısı sonrası ilk açıklama: 'İran büyük bir hata... Haberi Görüntüle

156 ÜLKENİN VERİLERİ İNCELENDİ 

Son yapılan araştırmada, 1993 ila 2019 yılları arasında 156 ülkenin verileri incelendi. Kadına yönelik şiddetin daha fazla kabul gördüğü ülkelerde yakın partner şiddetinin sıkça yaşandığı, daha zengin ülkelerde ise bu oranların daha düşük olduğu belirlendi.

Doğu Filistin kasabasındaki kaza pahalıya mal oldu! ABD 600 milyon dolar tazminata mahkum edildi Doğu Filistin kasabasındaki kaza pahalıya mal oldu! ABD 600 milyon... Haberi Görüntüle

İKLİM KRİZİ KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ ARTTIRDI 

İklim krizi ile şiddet arasındaki nedensellik ilişkisini tam olarak kuramadı, ancak zaman faktörünün önemli bir rol oynayabileceğini düşündüklerini ifade ettiler. İklim krizi ile birlikte, kadına yönelik şiddetin artışı, toplumsal cinsiyet eşitliği ve insan hakları açısından ciddi bir tehdit oluşturuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading